RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Путін дав добро: Росія може почати стріляти ще на одному напрямку

Ігор Романенко розповів, чого чекати від Росії в Азовському морі

Ігор Романенко розповів, чого чекати від Росії в Азовському морі Фото: EPA/UPG

Після затримання скандального судна "Норд" російські кораблі небезпечно активізувалися в Азовському морі, а РФ робить нові грізні заяви на адресу України. Війська Володимира Путіна зараз можуть піти навіть на застосування зброї на морі.

Про те, чому росіяни можуть почати стріляти на новому напрямку і як на це відповісти Україні, "Апострофу" розповів колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Чого чекати від Росії? Ще в 2013 році з того боку було таранне захоплення наших рибалок з використанням зброї, в результаті якого були загиблі. Тому можна очікувати різних дій з їхнього боку, аж до застосування зброї - морської, тактичної.

Вони зміцнюють свої сили в Азовському морі та намагаються займати агресивну позицію. Вони можуть піти на будь-які провокації, загострення з використанням різних катерів.

Масштабних операцій, думаю, не буде, але вони намагаються на будь-якому напрямку задавити, показати свій пріоритет тощо. Але вище тактичних дій нічого не буде, принаймні станом на поточний момент.

Читайте також: Морська атака: Путін готує Україні нові провокації зі зброєю

Звичайно ж, вони діють не просто так. Це означає, що Путін дав на це добро.

Нам же необхідно нарощувати сили зі свого боку і вирішувати ці питання за допомогою прикордонників, підрозділів військово-морських і сухопутних сил.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити