RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У Києві озброєний чоловік погрожував підірвати міст Метро: всі подробиці, фото і відео

За попередніми даними, чоловік, який погрожував вчинити вибух, - виходець із Криму

За попередніми даними, чоловік, який погрожував вчинити вибух, - виходець із Криму Фото: ГУНП Нацполіції Києва

У середу, 18 вересня, в Києві на мосту Метро сталася серйозна НП - невідомий чоловік зупинив своє авто посеред дороги і почав погрожувати вибухом. На місце події оперативно прибули поліцейські, але зловмисник не тільки не здався їм, а й влаштував стрілянину. Згодом його затримали. Все, що відомо на даний момент, читайте в матеріалі "Апострофа".

Інформація про надзвичайну подію на мосту Метро надійшла правоохоронцям близько 16:00, поліція прийняла рішення ввести план "Сирена". Рух на мосту було зупинено, силовики запустили дрон, але чоловік його розстріляв.

21:12 У поліції заявили, що чоловік, затриманий за погрози підірвати міст Метро в Києві, не висував ніяких вимог. За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, затриманий лише кричав, що у нього є бомба, яка здетонує, якщо до нього наблизяться.

Крищенко додав, що в ході операції він по телефону розмовляв із затриманим, також розмову проводив психолог. Однак на контакт чоловік не виходив і вимагав переговорити зі своєю дівчиною. Тому було прийнято рішення організувати штурм.

Зараз вибухотехніки проводять огляд автомобіля затриманого і оглядають місце події. Перед затриманням чоловік викинув карабін, з якого він пострілом пошкодив поліцейський дрон. При затриманні зловмисник опору не чинив, візуально був тверезий.

21:00 В інтернеті оприлюднили фото Белько, зроблене влітку, коли він здавав боєприпаси. У червні він добровільно приніс у поліцію 1 кг вибухівки та 88 набоїв, заявивши, що знайшов їх "у сейфі в селі на Чернігівщині".

20:07 Рух на мосту Метро буде відновлено з 22:00. Поки що не працюють чотири станції метро - від "Лівобережної" до "Арсенальної".

19:45 Опубліковано фото моменту затримання Белько. Поліція тим часом планує відкрити провадження за статтею "підготовка до терористичного акту".

19:34 В інтернеті оприлюднили фотографію чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро. За попередніми даними, поліція вже почала штурм. Чоловік здався силовикам.

19:24 Особистість зловмисника встановлено - це Олексій Белько. Нещодавно він добровільно здав у поліцію кілограм вибухівки та велику кількість патронів.

19:17 У мережі з'явилася інформація, що КОРД з балістичними щитами вийшов на розвідку, зловмисник відкрив вогонь, готується штурм моста. Також опубліковано відео, зняте з висоти.

Дивіться відео з місця НП

За словами начальника прес-служби Головного управління Національної поліції в Києві Оксани Блищик, зловмисник погрожував підірвати не тільки міст Метро, а й державні установи. На місце інциденту виїхали фахівці всіх профільних служб, а також керівництво столичної поліції.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

У той же час theБабель з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що чоловік зупинився на мосту на автомобілі білого кольору в лівій смузі в бік Лівого берега. Зловмисник озброєний, він вже стріляв у повітря. Чоловік обв'язаний українським прапором, у нього довге волосся з хвостом, 180 см росту, на вигляд приблизно 35 років. Він погрожує підірвати весь міст. Видання стверджує, що йому вдалося встановити особу чоловіка. Це 42-річний виходець з Криму Олексій Белько.

У столичній поліції заявили, що правоохоронці ввели в Києві спеціальний оперативний план через події на мосту. Слідчі кваліфікують подію як підготовку до терористичного акту. На місці продовжують роботу силовики. У місті вже помітили БТРи.

У Києві через повідомлення про мінування закрили половину станцій червоної лінії метро, через що почався колапс. Зазначено, що в зв'язку з анонімним дзвінком про замінування червона лінія працює від станції "Академмістечко" до станції "Хрещатик" і від станції "Лісова" до станції "Дарниця". Ділянка від станції "Дарниця" до станції "Хрещатик" перевіряється фахівцями.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити

Каховське море перетвориться на мертву пустелю: головні наслідки підриву Каховської ГЕС

Теракт Росії на Каховській ГЕС призвів до двох глобальних проблем – перша екокатастрофа та друга – ядерна загроза всій Європі