RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У Києві загинув легендарний воїн "Сенсей": всі подробиці вибуху на Пушкінській

За однією з версій, між "Сенсеєм" і охоронцем офісного приміщення, загиблими в результаті вибуху, міг бути конфлікт

За однією з версій, між "Сенсеєм" і охоронцем офісного приміщення, загиблими в результаті вибуху, міг бути конфлікт Фото: kievvlast.com.ua

У вівторок, 22 жовтня, вулицю Пушкінську в Києві сколихнув потужний вибух, який стався біля бару "Пророк". Очевидці розповідали, що напередодні трагедії на його сходинках сиділи двоє чоловіків, в руках одного з них була граната. Надзвичайна подія забрала два життя - загинув охоронець офісного приміщення і ветеран АТО з позивним "Сенсей"; поранення отримала дівчина, яка проходила повз. "Апостроф" розбирався в деталях інциденту.

Версія поліції

У Національній поліції України заявили, що основна версія вибуху в центрі Києва - необережне поводження з гранатою. Встановлено, що загиблі - це колишній морський піхотинець, який служив в АТО, Віктор Дегтярьов (позивний "Сенсей"), який був командиром легендарної групи "Купол", і охоронець офісної будівлі, біля якої стався вибух.

Дівчина, яка постраждала в результаті НП, отримала легкі тілесні ушкодження, її життю нічого не загрожує. У момент вибуху гранати вона перебувала в 30 метрах від місця інциденту.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Зараз поліція опитує свідків і вивчає відео з камер зовнішнього спостереження.

Що кажуть очевидці

Очевидці трагедії розповідають, що військовий 1966 року народження був постійним відвідувачем бару ProRock. Більш того, між охоронцем і "Сенсеєм" в якийсь момент нібито виник конфлікт, після чого Дегтярьов дістав гранату, і вона здетонувала у нього в правій руці.

Після вибуху один чоловік помер відразу, другий – у кареті швидкої допомоги.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Хто такий "Сенсей"

Загиблий у результаті вибуху Дегтярьов був родом з Росії. Народився 24 вересня 1966 року в Якутську в сім'ї військових, служив у морській піхоті. У 2002 році переїхав з родиною до Києва. З 2003 року був тренером зі східних єдиноборств при Федерації УШУ/ГУНФУ України.

У 2013 році Дегтярьов заснував Союз морських піхотинців України. У 2013-2014 роках був активним учасником Революції Гідності, а з початку бойових дій на сході України пішов на війну в якості майора Національної гвардії.

У складі добровольчого батальйону "Донбас" Дегтярьов створив і очолив окрему групу спеціального призначення "Купол", з якою з червня 2014 року брав участь в АТО на сході України. 10 серпня 2014 року отримав серйозне поранення руки під Іловайськом, став інвалідом 2-ї групи. У нього залишилися дружина і троє дітей.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити

Каховське море перетвориться на мертву пустелю: головні наслідки підриву Каховської ГЕС

Теракт Росії на Каховській ГЕС призвів до двох глобальних проблем – перша екокатастрофа та друга – ядерна загроза всій Європі