RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Темні" справи і гучні розбірки: що відомо про бізнесмена, авто якого підірвали в Києві

У результаті потужного вибуху загинув співробітник поліції охорони, бізнесмен Ігор Сало і його водій залишилися живі

У результаті потужного вибуху загинув співробітник поліції охорони, бізнесмен Ігор Сало і його водій залишилися живі Фото: соцмережі

У середу, 6 листопада, в Святошинському районі Києва на Брест-Литовському шосе прогримів потужний вибух, звуки якого не на жарт налякали жителів околиць. Як з'ясувалося невдовзі, підірвали автомобіль директора фармацевтичної компанії Ігоря Сала, загинув його охоронець.

Що відомо про вибух

Інформація про НП надійшла правоохоронцям близько 21:40. Коли на місце прибули поліцейські, з'ясувалося, що в результаті вибуху Mercedes одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. За даними "ЦензорНЕТ", загиблий - охоронець С. Єрченко, якому вибуховою хвилею відірвало голову, двоє пасажирів - Сергій Воловик і Ігор Сало - отримали тілесні ушкодження.

За словами медиків, у підприємця закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, закрита травма живота і грудної клітини. У водія Mercedes мінно-вибухова травма, закрита черепно-мозкова травма і травма живота.

У поліції заявили, що до підриву авто може бути причетний мотоцикліст. Попередньо відомо, що він поклав на дах Mercedes-Benz S600 невідомий предмет, який вибухнув. Зловмисник пересувався на спортивному мотоциклі, можливо, BMW чорного кольору, ззаду на мотоциклі був встановлений багажник або коробка, чоловік був у чорному одязі і шоломі.

У той же час Telegram-канал "Легітимний" повідомляє, що президенту України Володимиру Зеленському вже доповіли, що підрив авто з бізнесменом Ігорем Салом - це замовне вбивство з метою замітання слідів.

"Це був не переділ ринку, як найчастіше буває, а "усунення" людини, яка знала дуже багато про багатьох", - сказано в повідомленні.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Від потужного вибуху також постраждала маршрутка з пасажирами, що знаходилася поблизу Mercedes, і близько 5 машин, які стояли на світлофорі на червоне світло.

Сам момент вибуху зафіксував відеореєстратор одного з автомобілів.

Увага, на відео нецензурна лексика!

Хто такий Ігор Сало і чому його хотіли підірвати

Ігор Сало починав свою кар'єру бізнесмена в Росії, але незабаром переїхав в Україну. За даними "Антикора", минуле у нього досить багате. Відомо, що в молодості Сала по протекції влаштував у фармацевтичний інститут рідний дядько, який працював ректором вишу, після він служив у НДР у складі угруповання радянських військ.

Після армії Ігор Сало відразу подався в бізнес - спочатку в фармацевтичний, потім захопився енергетикою, але в Росії справи у підприємця не склалися. В Україні ж він швидко обзавівся потрібними зв'язками і потрапив у "богемну тусовку" завдяки близьким стосункам з "Міс Україна-1995 року" Владою Литовченко.

Ігор Сало і Влада Литовченко

Нормальних обертів бізнес Сала почав набирати в 2010 році, але він на цьому не зупинився - бізнесмена підозрюють у кількох рейдерських захопленнях українських підприємств. Першими з них стали "Елітуніверсалсервіс", ТОВ "СІМП", ТОВ "Електропівденмонтаж" та інші.

При цьому про фірми бізнесмена відомо дуже мало, як і про нього самого - Ігор Сало завжди намагався не "світитися" в ЗМІ.

Як пише УНІАН, повідомляється про десятки "віджатих" Ігорем Салом підприємств. Серед таких - спроба захоплення заводу "Індар", що займається виробництвом інсуліну, вітамінного заводу і агрохолдингу. Також нібито є відомості про "будівельне кидалово" з боку Ігоря Сала, замовні вбивства і корупційні "вугільні" схеми.

Підприємця підозрюють у зв'язках з російським бізнесом і спецслужбами, а також "нечистими на руку" колишніми нардепами та іншими політиками. Він привертав увагу співробітників Національного антикорупційного бюро та Служби безпеки, однак до серйозного кримінального переслідування справа так і не дійшла

Блогер Станіслав Речинський на своїй сторінці в Facebook повідомляє, що Ігор Сало зараз відомий не стільки фармацевтичним бізнесом, скільки "Центренерго" і тіньовими схемами поставок вугілля. Зокрема, в 2015 році джерела Insider на енергетичному ринку розповідали, що Ігор Сало налагоджував поставки вугілля з зони антитерористичної операції на сході України під виглядом вугілля, нібито видобутого з шахти Краснолиманська.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити