RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Поїхав на "червоний" - дитина в комі: що відомо про страшну ДТП з Кулебою під Києвом

Найбільше в аварії постраждав старший син Кулеби - лікарі борються за його життя

Найбільше в аварії постраждав старший син Кулеби - лікарі борються за його життя Фото: Facebook

У неділю, 24 листопада, в Чабанах Київської області уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба разом з двома синами - старшим Тимофієм і молодшим Єлисеєм - потрапив у жахливу ДТП. "Апостроф" розповідає все, що відомо про трагедію.

Аварія сталася близько 14:00 на автодорозі "Київ-Одеса" в селі Чабани - легковик Toyota дитячого омбудсмена зіткнувся з мікроавтобусом Volkswagen на перехресті і зрикошетив у відбійник. Обидва водії транспортних засобів, а також 19-річний та 10-річний пасажири Toyota отримали травми різного ступеня тяжкості і були доставлені в медустанови.

Судячи з відео моменту ДТП, машина Кулеби почала рух на червоне світло. На кадрах зафіксовано, що Toyota дитячого омбудсмена спочатку стояла в правому ряду. Замість того, щоб повернути праворуч, як передбачено ПДР, Кулеба виїхав на перехрестя. У цей момент горів червоний сигнал світлофора.

У той же час заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в своїй публікації в Facebook спочатку представив винуватцем аварії не Кулебу, а "безробітного жителя" селища Гатне, який керував Volkswagen, але незабаром відкоригував пост через хвилю гніву в мережі.

Перші хвилини після аварії

Що відомо про стан постраждалих

За даними ТСН, Кулеба перебуває в лікарні Феофанія. Він у повній свідомості, загрози його життю немає. У омбудсмена медики діагностували струс мозку і численні забої і травми. Зокрема, у нього закрита черепно-мозкова травма, травма грудної клітки і травма живота.

Крім того, у Кулеби численні переломи ребер з обох сторін, забій легенів і пневмоторакс (скупчення повітря, яке призводить до часткового або повного колапсу легень). Проте, медики запевняють, що його стан вдалося стабілізувати, загрози для життя немає.

У той же час старший син омбудсмена Тимофій у важкому стані. Він перебуває в інтенсивному неврологічному відділенні. За словами медиків, юнак без свідомості. У нього закрита черепно-мозкова травма.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook Сергій Козак, який поговорив зі знайомими в лікарні, де перебуває Кулеба, Тимофій у комі, лікарі борються за його життя. У Єлисея перелом таза, щелепи, забої різного ступеня.

Що стосується водія вантажного мікроавтобуса, він зараз у Києво-Святошинській лікарні. Його життю також нічого не загрожує.

На своїй сторінці в Facebook Микола Кулеба подякував українцям за підтримку і пообіцяв повідомити всі деталі ДТП згодом.

"Спасибі всім, хто турбується про моє здоров'я і здоров'я моїх дітей. Зараз я перебуваю в лікарні разом з синами. Спасибі вам за підтримку. Зараз кращою допомогою для мене і дітей буде ваша молитва", - написав він.

Що кажуть у поліції

Поліція почала кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди за участю Кулеби по ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці з'ясовують усі обставини аварії.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Варто відзначити, що перехрестя Чабани - Гатне називають "проклятим" через велику кількість ДТП з тяжкими наслідками. Світлофор, який дорожники підключили в грудні 2018 року, проблеми не вирішує. На думку фахівців, істотно поліпшити ситуацію і зменшити аварійність могло б будівництво раніше обіцяних владою дворівневих розв'язок, але роботи не розпочаті до цього дня.

Хто такий Микола Кулеба та що відомо про його родину

Микола Кулеба народився 23 березня 1972 року в Києві. З 1990 по 1994 рік навчався в Київському інституті народного господарства. У 2008 році закінчив приватний вищий навчальний заклад "Європейський університет" за спеціальністю "маркетинг" та здобув кваліфікацію магістра з маркетингу. У 2015 році закінчив Національну академію державного управління при президентові України за спеціальністю "державне управління".

З 2002 по 2006 рік був директором благодійної організації "Відкрите серце". З липня по серпень 2006 року - президент міжнародної благодійної організації "Служба порятунку дітей". З 2006 року - начальник Служби у справах дітей КМДА.

Розпорядженням Київського міського голови Віталія Кличка від 24 грудня 2014 року звільнений з посади у зв'язку з переведенням до Адміністрації президента для подальшої роботи. Указом на той час президента Петра Порошенка від 18 грудня 2014 року призначений Уповноваженим президента України з прав дитини. Звільнений з посади 19 травня 2019 року. Указом президента Володимира Зеленського від 1 липня 2019 року Кулеба знову був призначений Уповноваженим президента України з прав дитини.

Дружина омбудсмена - Кулеба Наталія Трохимівна. У подружжя є четверо дітей - Тимофій, Давид, Єлисей і Лія.

За даними "Обозревателя", старший син Кулеби Тимофій, який на даний момент перебуває в реанімації, закінчив Київський університет ім. Т. Шевченка. Останнім часом хлопець працював в одній зі столичних веб-студій, яка займається розробкою сайтів і seo-просуванням.

21-річна Лея в 2016 році закінчила КІМ ім. Р.М. Глієра, факультет естрадного вокалу. У 2017 році вона вступила до Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого, на факультет по організації театральної справи.

Дівчина була оператором колл-центру взаємодопомоги "Врятуємо Україну", потім працювала офіціанткою в ресторані в Вишневому. Крім того, брала участь в постановці трьох мюзиклів, має досвід написання сценаріїв, режисерської роботи і організації заходів.

Дружина Кулеби Наталя на своїй сторінці в соцмережі часто розміщує пости, присвячені церкві і допомозі людям.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити