RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Рознесло півбудинку, люди в пастці: страшні подробиці, фото і відео вибуху в Києві

За попередніми даними, під завалами ще знаходяться люди.

За попередніми даними, під завалами ще знаходяться люди. Фото: Facebook

У неділю, 21 червня, в Києві прогримів потужний вибух, який почули жителі всього району - в багатоповерхівці на розі вулиць Крушельницької і проспекту Петра Григоренка вибухнув газ. На місце відразу ж вирушили рятувальники і швидка допомога, почалася рятувальна операція.

"Апостроф" стежить за всіма подіями.

Місце вибуху оточене, за словами рятувальників, є ризик обвалення багатоповерхівки. Вибух зачепив 4-9 поверхи будинку, зруйновані в тому числі і сходові перекриття.

Виявлено тіло трьох загиблих, трьох людей врятували з-під завалів. Евакуйовано з підірваного будинку 21 особу. У Нацполіції заявили, що рух транспортних засобів по проспекту Григоренка буде тимчасово обмежено.

15:39 За фактом вибуху на Позняках у Києві проходять обшуки в газорозподільній компанії, яка обслуговує багатоповерхівку. Поліція відкрила провадження за фактом можливого порушення вимог пожежної безпеки.

15:15 З'явилося відео, зняте відразу після вибуху в багатоповерхівці. На кадрах, знятих з однієї з квартир постраждалого будинку, видно фрагменти стін, що лежать на землі і великі діри в стінах будинку, а також тріщини

14:07 ЕКСКЛЮЗИВ "Апострофа": На місці смертельного вибуху в багатоповерхівці Києва на Позняках паніки немає, всі заходи добре координуються. Деякі жінки не можуть стримати сліз.

У дворі розгорнули намети Червоного Хреста і поліції. Представники КМДА ведуть перепис постраждалих. По дому пішла хвиля, він може впасти. На даний час виявили двох загиблих. Ще виявлено останки жінки похилого віку, яку поки не можуть впізнати. Відпрацьовано 27 квартир. Постраждалих мешканців будуть відселяти в інтернат на Харківському шосе, 168.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

13:55 ЕКСКЛЮЗИВ "Апострофа": Багато з опитаних мешканців розповіли, що кілька днів тому у дворі пахло газом. З цього приводу вони залишали заявку в службу газу. За словами охоронців ресторану, який знаходиться по сусідству з будинком, вибух пролунав о 10:00 ранку. Він підняв стіну пилу, а уламками стіни пошкодило автомобілі на парковці.

13:47 З місця НП в Києві, де стався вибух почали вивозити пошкоджені автомобілі. Також рятувальники та експерти з допомогою автовишки почали оглядати будинок. Треба встановити ризики подальшого можливого обвалу будинку.

13:45 Рятувальники виявили малолітню дитину під завалами будинку. Однак відомо, що її батьки могли все ще залишитися під завалами, їх знайти поки не вдалося.

13:28 Віталій Кличко заявив, що на місці вибуху розгорнуто штаб з ліквідації наслідків НП. Працюють рятувальники і поліція. Постраждалі отримують всю необхідну допомогу.

За попередньою інформацією, вибух стався на 7 поверсі. 2 людини загинули. Одна людина госпіталізована в столичну лікарню швидкої допомоги. Всіх інших мешканців будинку евакуювали. Під завалами, за інформацією мешканців, може залишатися від 2 до 6 осіб. Тривають пошуково-рятувальні роботи.

Жителів, житло яких постраждало в результаті вибуху, місто забезпечить тимчасовим житлом.

13:10 ЕКСКЛЮЗИВ "Апострофа": Очевидці кажуть, що причиною потужного вибуху, який стався в одній з багатоповерхівок на проспекті Григоренка у Києві в неділю, 21 червня, міг стати газовий балон. Після виклику машини швидкої допомоги не було більше 30 хвилин.

12:50 Голова МВС України Арсен Аваков прибув на місце вибуху і заявив, що поліція розглядає дві версії вибуху в будинку в Києві: газ або вибуховий пристрій.

12:38 Віталій Кличко заявив, що будинок планують повністю розбирати. Постраждалі поки будуть жити в інтернаті. Їх забезпечать харчуванням. Особисті речі можна буде забрати після аналізу вибухотехніків по ситуації в будинку.

12:27 З'явилася онлайн-трансляція з місця вибуху. Відомо, що рятувальники знайшли тіло другої жертви.

12:10 Мешканка будинку, в якому стався вибух, розповіла, що недавно до них приходили газовики і знімали лічильники на перевірку. Жінка нічого не стверджує, але є підозра, що газівники після перевірки не поставили відповідні заглушки, пишуть "Вести". Сама мешканка під час вибуху вдома не була.

11:58 Рятувальники пробираються всередину будівлі. Працюють, у тому числі, на даху. Спилюють дерева, щоб не перешкоджати роботі рятувальників на крані. Всього задіяно 100 осіб основного складу ДСНС.

11:52 На місце трагедії приїхав мер Києва Віталій Кличко.

11:36 На місці чергують близько 10 машин рятувальної служби.

11:23 Рятувальники вже в квартирах. За попередньою інформацією, ще 3 людини знаходяться під завалами.

11:05 Під завалами будинку знайшли першого загиблого і 3 живих. Рятувальники евакуювали 21 людину. Однією з причин інциденту очевидці називають витік газу. Зруйновано 4-7 поверхи.

11:00 На місці проводяться аварійно-рятувальні роботи.

10:52 Люди не виходять із зруйнованої багатоповерхівки. Деякі не розуміють, що будівля може зруйнуватися повністю в будь-яку хвилину.

10:47 На місці вибуху під плитою виявлено першого загиблого, заявили в Київській міській державній адміністрації. Всього під завалами можуть перебувати шість осіб.

10:24 Очевидці розповідають, що сила вибуху була дуже потужною, навіть на протилежній частині дороги розкидано цеглини, які розлетілися від вибуху.

"Мама живе в будинку через дорогу - навіть у них скло на балконах потріскалося від потужної хвилі. Дуже страшно, бідні люди", "Вибух сильний, мені на Ахматової було чутно", - пишуть жителі столиці в соцмережах.

10:13 На проспекті Григоренка прогримів вибух, почали з'їжджатися пожежники, рятувальники, "швидка".

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити