RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

​СБУ зайнялася репером Бастою через його концерти в Криму: ексклюзивний документ

СБУ розгляне ситуацію з концертами Басти в Криму

СБУ розгляне ситуацію з концертами Басти в Криму СБУ може заборонини в'їзд в Україну Басті

Служба безпеки України розглядає питання винесення рішення щодо заборони в'їзду в Україну російському реперу Василю Вакуленку (більш відомий як Баста), який відвідував з концертами півострів Крим після його анексії Росією.

Про це говориться у відповіді голови СБУ Василя Грицака на звернення депутата Антона Геращенка, яке було відправлене на прохання "Апострофа".

"Службою безпеки України уважно опрацьовано Ваше депутатське звернення. Повідомляємо, що, згідно вимог чинного законодавства, Службою безпеки України неодноразово інформувалася Державна прикордонна служба України (№5/1/1 – 6640 від 21.04.2017, №5/1/1 – 7449 від 05.04.2017) щодо можливого порушення громадянином Російської Федерації В. Вакуленком правил перетину державного кордону України, правил в'їзду на тимчасово окуповану територію України, та виїзду з неї, що містить окремі ознаки правопорушень, передбачених статтями 204-1 та 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - говориться в документі.

Фото:

"Враховуючи, що візити В.Вакуленка в Україну створюють передумови до дестабілізації суспільної ситуації в державі, Службою безпеки України розглядається питання винесення щодо вказаної особи постанови про заборону в'їзду в Україну на підставі ст.13 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", - додав голова СБУ.

Нагадаємо, репер Баста,після гастролей в Криму, зміг без проблем дати концерт в Києві 17 червня. При цьому, напередодні концерту "Апостроф" звертався до СБУ з цього приводу, однак ніяких рішень, на жаль, прийнято не було. Концерт Басти 18 червня в Одесі був відмінений. Після цього "Апостроф" вийшов на зв'язок з Антоном Геращенком, який є одним із засновників центру "Миротворець", з проханням направити депутатське звернення до СБУ.

"Апостроф" очікує на оперативне рішення Служби безпеки України стосовно заборони в'їзду в Україну реперу "Басті", який планує дати черговий концерт у Києві 1 грудня.

Читайте також

Перетворити народ у націю: в Україні проходять святкування ювілею першої української Біблії

Ювілей Біблії Куліша відзначили науковими конференціями, концертами та виставками

"Русскій мір" чіпляється зубами: коли Києво-Печерська лавра очиститься від впливу Москви

Історія з передачею Києво-Печерської лаври державі ще не завершена – і триватиме щонайменше кілька місяців

Скандал з дубляжем: чи будуть українці ходити в кіно англійською

Влада вирішила заборонити дублювання в кінотеатрах українською мовою фільмів з оригіналом англійською мовою