RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Трійця 2020: як правильно підготуватися до свята

У 2020 році свято випадає на 7 червня

У 2020 році свято випадає на 7 червня Фото: pixabay.com

День Святої Трійці вважається одним з головних християнських свят. Він завжди випадає на неділю, і обчислюють його, відраховуючи 50 днів від Великодня. У 2020 році православний світ відзначає Трійцю 7 червня. Вважається, що саме в цей день відбулося зішестя Святого Духа на апостолів Христа, таким чином і утворилася Божественна Триєдність - Отець, Син і Святий дух.

Оскільки Трійця не за горами, то вже можна думати про те, як правильно підготуватися до світлого свята. "Апостроф" розповість, що обов'язково потрібно зробити напередодні цього дня.

Як підготуватися до Трійці

Субота перед Трійцею називається батьківською. Тому в цей день прийнято відвідувати померлих родичів на кладовищі, а ввечері вшановувати їх у вузькому сімейному колі.

До Трійці слід добре підготуватися і ретельно прибрати весь дім, щоб не залишилося жодного брудного кута. Крім того, до 7 червня потрібно закінчити всі городні роботи, оскільки у свято працювати на землі суворо забороняється.

Фото: pixabay.com

Напередодні Трійці потрібно заготовити трави і засушити квіти, які на саме свято можна взяти до церкви для освячення. Ці рослини служать в якості оберегів, а також додаються у трав'яні чаї і використовуються для купання маленьких дітей. Основні рослини, які можуть стати в нагоді - листя берези, квіти півонії, гілочки полину, дубове листя, гілочки м'яти, корінь любистку, квіти пижми та інші.

Перед Трійцею прийнято прикрашати будинок травами. Найтрадиційніша - це аїр (лепеха). Можна кинути зелень на підлогу, можна закласти за ікону, а можна сплести вінок і повісити його на вікно або вхідні двері.

Фото: pixabay.com

Також важливо знати, що існують рослини, які не можна використовувати на Трійцю. Це верба і осика. Перша вже віддала нам свій захист у Вербну неділю, ну а осика - це дерево, на якому, по одному з повір'їв, повісився Іуда, учень Ісуса Христа, що зрадив його.

Читайте також

Перетворити народ у націю: в Україні проходять святкування ювілею першої української Біблії

Ювілей Біблії Куліша відзначили науковими конференціями, концертами та виставками

"Русскій мір" чіпляється зубами: коли Києво-Печерська лавра очиститься від впливу Москви

Історія з передачею Києво-Печерської лаври державі ще не завершена – і триватиме щонайменше кілька місяців

Скандал з дубляжем: чи будуть українці ходити в кіно англійською

Влада вирішила заборонити дублювання в кінотеатрах українською мовою фільмів з оригіналом англійською мовою