RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Німці мали вразливий вигляд: зарубіжні ЗМІ оцінили дебют збірної України на Євро-2016

Зарубіжні коментатори вважають, що в матчі з Німеччиною Україні на полі не вистачало Андрія Шевченка

Зарубіжні коментатори вважають, що в матчі з Німеччиною Україні на полі не вистачало Андрія Шевченка Зарубіжні ЗМІ досить високо оцінили гру української збірної в матчі з німцями Фото: УНІАН

"Чемпіони світу не залишили шансів збірній України, яка непогано грала", - так європейські ЗМІ відреагували на матч Україна-Німеччина на Євро-2016. Більшість видань вважають, що німецька збірна була сильнішою, проте були й моменти, коли вона мала вразливий вигляд у грі з підопічними Фоменка. ЗМІ зазначають, що українці краще грали в кінці першого тайму. Говорячи про німців, всі видання називають їх чемпіонами, і створюється враження, що на перемогу української збірної все ж мало хто розраховував.


Британське видання ВВС пише про те, що у своїй першій грі в нинішньому Єврочемпіонаті проти команди України німецька збірна мала не найкращу форму порівняно з матчами, які вона зіграла до цього. За словами оглядача Алістера Магована, у грі було багато моментів, коли німці здавалися уразливими перед українською збірною.

"Україна, яка брала участь у Європейському чемпіонаті лише вдруге після того, як чотири роки тому приймала Євро-2012 у себе вдома, потрапила на чемпіонат Євро-2016 з плей-офф і зустрілася з командою, з якою раніше ніколи не зустрічалася у великому чемпіонаті. В українців були непогані можливості забити гол у першому таймі, і чомусь хотілося, щоб вони попросили зробити це Андрія Шевченка, який забив гол на чемпіонаті Європи чотири роки тому, а нині знаходиться в тренерському штабі Михайла Фоменка", - пише BBC.

Видання цитує тренера німецької збірної, який говорить, що перемогти Україну було непросто. "Ми домінували, але це було не так просто, тому що в українців був гарний захист. Але ми знайшли на них управу, і тому я в цілому задоволений", - зазначив наставник німців Йохан Лев.

Видання пише, що збірна Німеччини ніколи не програвала своєї першої гри на чемпіонатах Європи і виграла більше стартових ігор, ніж будь-яка інша команда.

Інше британське видання The Guardian зазначає, що своїй перемозі збірна Німеччини серед іншого зобов'язана слабкій грі України. "Німеччина сьогодні була Німеччиною. Вони відпрацювали. Тоні Кроос демонстрував неймовірну продуктивність у середині поля", - пише The Guardian. Водночас оглядачі не виключають, що захист німецької збірної на чемпіонаті може провалитися, якщо зіткнеться з більш сильним суперником, ніж українці.

Описуючи гру Бундестім у цьому матчі, Eurosport пише, що "німці знайшли спосіб перемогти недоліки, які підривають їхній блиск".

"Збірна Німеччини вже підкорила світ, проте в її грі є суперечності, які ставлять під питання, чи зможе вона так само підкорити Європу. Німці перемагають з легкістю, але все ж відчувається дуже багато дискомфортних моментів. Вони можуть нещадно вас розгромити, але все ж дають вам шанс. Вони можуть бути дуже зосереджені, але потім дають слабину", - так описує видання готовність німецької збірної на Євро-2016.

За словами оглядача Мігеля Делані, незважаючи на сильні сторони німецької команди, в ній є низка слабких гравців. Автор статті також зазначає, що, незважаючи на те, що німці добре почали і непогано закінчили гру, в середині матчу було багато моментів, коли вони здавалися вразливими і "мали гірший вигляд, ніж чемпіони світу".

"Збірна Німеччини стала першим лідером групи С, в якій також грають Північна Ірландія, Польща та Україна. Чемпіони світу перемогли наших східних сусідів 2:0. Але, незважаючи на поразку, Євгену Коноплянці та збірній України нема чого соромитися", - зазначає видання Polsatsport.

Російське видання "Спорт Експрес" опублікувало інтерв'ю з відомим німецьким футболістом Карлом-Хайном Фестером під заголовком: "Якщо б Україна була в такій формі, як Росія, то не впевнений, що Німеччина перемогла б".

"Якби Україна булав такій фізичній формі, як Росія, то не знаю, чи перемогли б вони (Німеччина, - "Апостроф"). Росіяни здавалися фізично сильними і перш за все з дуже добре організованим захистом. Україна в захисті діяла не так упевнено", - цитує видання Фестера.

Деякі видання також згадують про сутичку між німецькими та українськими фанатами, в якій взяли участь кілька десятків людей. Британське видання Daily Mail пише про те, що сутичка розпочалася перед одним з барів. "Фани кидали стільці та пивні пляшки один в одного перед відкриттям матчу в південному французькому місті", - пише видання Daily Mail. На відео, яке ілюструє статтю, помітно, що німецькі фанати напали на українських.

Читайте також

Феєричний успіх українського футболу: краще було лише двічі

2024 рік – вже один із найуспішніших в історії українського футболу, але попереду ще багато важливих матчів

Україна – Ісландія – 2:1 Ура! Ми їдемо на Євро-2024 до Німеччини!

У Вроцлаві відбулася битва за Євро-2024 між збірними України та Ісландії

Боснія та Герцеговина - Україна - 1:2 залишився один крок до Євро-2024

У Зениці відбувся матч кваліфікації Євро-2024 між збірними Боснії та Герцеговини та України