RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Андрій Шевченко: Дякую Ярмоленку за чудовий настрій перед надважливими матчами

Шевченко - про майбутні матчі України проти Туреччини та Ісландії

Шевченко - про майбутні матчі України проти Туреччини та Ісландії Андрiй Шевченко Фото: УНIАН

У перших числах вересня збірна України з футболу зіграє два надважливих матчі в рамках відбіркового турніру на Чемпіонат світу-2018. 2 вересня в Харкові "синьо-жовті" зустрінуться з Туреччиною, а через три дні в Рейк'явіку зіграють проти Ісландії. Про майбутні матчі "Апостроф" поговорив з головним тренером національної команди України АНДРІЄМ ШЕВЧЕНКОМ.

- Андрію, з яким настроєм підходите до надважливих матчів проти Туреччини та Ісландії?

- Настрій чудовий. Зокрема його підняв і довгоочікуваний перехід Андрія Ярмоленка до "Боруссії". Це подія не лише для клубу "Динамо", а і для збірної. Гравець повинен прогресувати, і ми від Андрія цього чекатимемо. Всі кажуть, що цей трансфер побив рекордну суму, за яку я свого часу переходив у "Мілан", і я цьому, чесно, дуже радий.

- Який результат вас влаштує у цих іграх. На скільки очок розраховуєте?

- І нам, і Туреччині потрібна перемога. Проте, крім того, для нас в цих іграх дуже важливо, щоб лідери взяли на себе відповідальність. Тому, будемо сподіватися, що в нас є ці лідери, адже це наша перспектива, наше майбутнє. Особливо в таких вирішальних іграх вони повинні проявити себе на полі і в потрібний момент забезпечити результат команді. Ми зробимо все для того, щоб команда була добре підготовлена – ми володіємо комплексною інформацією про Туреччину. Ми з нею вже грали, і я вважаю, що та гра була вдалою. Розберемо суперника, у нас є час на підготовку.

- Зважаючи на те, що збірну Туреччини очолив Мірча Луческу, чого чекаєте від нашого найближчого суперника?

- Луческу чудовий і амбітний тренер, він знає український футбол, але це і подвійна мотивація для футболістів "Шахтаря" - зіграти проти свого колишнього наставника, який виховав їх, здивувати його. Я з великою повагою ставлюся до Мірчі і всього, чого він досяг з "Шахтарем". Проте зараз він наш суперник, і ставитимемося ми до нього як до суперника.

- Як вважаєте, Луческу спробує підлаштувати збірну Туреччини під свою тактичну схему гри чи не ламатиме структуру свого попередника?

- Щось зробити дуже важко за кілька днів, у нього трохи часу. Але я знаю, що він дуже добре мотивує гравців. Всі знають важливість цієї гри: перемога потрібна, щоб розраховувати на якесь прохідне місце. Мотивація зашкалюватиме, адже туркам теж потрібні три очки. Ми будемо готувати футболістів на тому рівні, на якому вони повинні будуть обіграти збірну Туреччини.

- Які головні проблеми у нашої збірної перед цими надважливими матчами?

- Все ті ж труднощі в нашої збірної. "Динамо" зіграло велику кількість ігор, всі ці перельоти дали про себе знати. У "Шахтаря" графік трохи простіший. У нас є проблеми в позиціях правого захисника, нападника. У нас традиційна проблема, що не всі гравці мають місце в основному складі своїх команд. Проте за час роботи з командою я до такої ситуації навіть уже звик.

- На кого не зможете розраховувати у цих іграх? Які кадрові втрати у таборі нашої збірної?

- Не зіграє Ракицький, це втрата і для захисту, і для нападу. Адже Ярослав – це перший пас, він часто розпочинає атаки команди, це його сильна сторона. Я не викликав Селезньова, він повинен визначитися з клубом. Зате знову в команді Гармаш і Хачеріді.

- Ви викликали на найближчі ігри лише двох номінальних форвардів. Наскільки гострою є проблема нападників для нашої команди?

- Зараз у провідних українських клубах тренери довіряють у нападі легіонерам. І Бєсєдін, і Кравець не мали достатньо часу на полі на початку сезону, хоча і встигли забити. Утім, добре, що вони давно в обоймі команди, знають і розуміють наші вимоги.

- Разом з тим, Артем Мілевський феєрить в Білорусі. Чи розглядаєте кандидатуру форварда брестського "Динамо"?

- Вирішальні матчі – не час для експериментів. У нас є певний склад гравців, які зіграні і підключалися до процесів тренувань. Я бажаю Артему удачі, нехай він грає і прогресує, а потім будемо дивитися.

- Зважаючи на те, що між матчами у Харкові і Рейк'явіку лише два дні, як команда буде відновлюватися перед грою з Ісландією?

- Поки це питання перспективи. Зараз ми зосереджені на концентрації, а не на відновленні. Ми вирушимо до Ісландії наступного дня після гри в Харкові. Це значить, що отримаємо там додатковий день акліматизації і адаптації до умов.

- Зараз у нашій групі склалася ситуація, що чотири збірних претендують на перше-друге місця. Кого поряд з Україною бачите фаворитом у боротьбі за вихід на чемпіонат світу?

- Чотири команди мають приблизно рівні шанси. Проте не варто списувати і аутсайдерів, вони теж будуть боротися за очки і за престиж, хоч і не мають турнірної мотивації. Ці чотири гри будуть важкими для всіх без виключення команд. І вирішиться все напевно лиш в останньому турі.

Читайте також

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії

Манчестер Сіті - Реал - 4:5 Лунін виводить Королівський клуб у півфінал Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті та мадридський Реал визначили останнього півфіналіста Ліги чемпіонів