RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Андрій Шевченко: Для нас є лише один варіант із Хорватією і Косово

Андрій Шевченко - про матчі з Косово, Хорватією і не тільки

Андрій Шевченко - про матчі з Косово, Хорватією і не тільки Андрей Шевченко Фото: Олександр Осипов, facebook.com/aosipovphoto

Головний тренер національної збірної України з футболу АНДРІЙ ШЕВЧЕНКО відповів на запитання "Апострофа" напередодні заключних матчів відбірного турніру на чемпіонат світу-2018 в Росії – проти Косово 6 жовтня і проти Хорватії 9 жовтня. Шевченко назвав обидві гри фіналами.

- У свій день народження ви завітали до Тбілісі, де взяли участь у благодійному матчі на запрошення Кахи Каладзе. Які враження від поїздки у столицю Грузії та, власне, гри?

- О, це були чудові дні. Зараз ми не так часто зустрічаємося, ми, партнери по "Мілану". У всіх дуже багато справ, у кожного кар’єра, своє життя. Проте кожна така зустріч стає окремим святом. Нас чудово приймали у Тбілісі, ми провели класну гру. Я знову відчув таке ж навантаження, як за часів виступів.

- Тепер про головні матчі року. З яким настроєм підходите до ігор проти Косово та Хорватії?

- Наш настрій такий, що ми повинні перемагати. Для нас це єдиний можливий варіант, так і налаштовуємося. Зараз не існує Хорватії, зараз є лиш Косово. Ці два матчі як фінали, і тепер час першого фіналу. Про Хорватію будем думати лише після того. Я вимагаю від усіх беззаперечної концентрації на нашому першому суперникові.

- Які головні кадрові проблеми напередодні важливих матчів? Зважаючи на те, що вибули Бутко і Ракицький, ким плануєте "залатати" дірки в обороні?

- Ракицький не зіграє в цих поєдинках, це дуже велика втрата для нас. Проте ми викликаємо достатньо гравців, щоби мати заміну на позиціях. Сашко Кучер через особисті обставини трохи затримується, проте він повинен уже приєднатися до табору команди. Також ми довикликали молодого Лук’янчука з "Олімпіка". Він капітан молодіжної команди, знайомий з нашою загальною системою підготовки, подивимося на нього ще на тренуваннях. Богдан Бутко зараз з нами, він поки не працює в загальній групі, ми чекаємо на рішення лікарів (вже після інтерв'ю стало відомо, що Бутко не зіграє у матчах проти Косово та Хорватії, - "Апостроф"). На позицію правого захисника також довикликаний Ігор Пердута з "Ворскли", також "первачок" у команді.

- Виклик бразильського українця Марлоса – чи мінятимете структуру гри в атаці, беручи до уваги те, що Марлос грає на одній позиції з Ярмоленком?

- Структура гри у нас незмінна, це короткі та середні передачі, контроль м’яча. Проте тактичні схеми ми застосовуємо різні. Поява ще одного якісного хавбека дасть нам можливість для більшого маневру. Хоча Марлос, як і всі решта гравців, ще повинен заслужити місце у складі. Щодо його позиції на полі, то і він, і Ярмоленко можуть з однаковим успіхом діяти як на флангах, так і в середині, чи навіть на вістрі атак.

Читайте також: Фанати "Динамо" в жорсткій формі виступили проти Марлоса в збірній України: опубліковано фото

- Власне, чи не плануєте задіяти Андрія в якості наконечника атаки?

- Зазвичай остаточні рішення я ухвалюю після останнього тренування перед грою. Подивимося, в якому стані будуть конкретні виконавці, яку стратегію на гру ми оберемо. Зараз поки час відновлення, гравці провідних українських клубів прибули до табору втомленими, вони провели матчі внутрішнього чемпіонату та єврокубків.

- Вже визначилися, як гратимете проти Хорватії? Що потрібно змінити у грі в порівнянні з матчем у Загребі, щоб здобути три очки?

- Про це ми говоритимемо уже в Києві, після повернення з Албанії.

- Ще питання щодо Хорватії. Повні трибуни НСК допоможуть здобути необхідну перемогу?

- Ми завжди розраховуємо на наших фанатів, вони нас підтримують навіть на виїзді, причому дуже масово. Так сталося, що в цьому циклі в Києві ми грали лиш раз – і за порожніх трибун. Я дуже хочу, щоби 9-го жовтня на НСК "Олімпійський" нарешті ми зібрали такий же аншлаг, як в Одесі та Харкові.

- Зараз у нашій групі чотири збірних претендують на 1-2 місця. Є дві ключових гри (Туреччина - Ісландія та Україна - Хорватія). Чи можуть фіни з косоварами втрутитися у розподіл місць у групі і кого поруч з Україною бачите у першій двійці на фініші?

- Ми зараз виступаємо у найскладнішій групі відбірного циклу. Ми говорили про це іще після жеребкування. Тут чотири рівносильних команди, учасники чемпіонату Європи-2016. І все вирішиться лише в останньому турі. Шанси у всіх чотирьох рівні.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії