RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Це буде унікальний поєдинок: прогноз на бій Ломаченко - Рігондо від експерта боксу

В'ячеслав Поночовний про бій Василя Ломаченка проти Гільєрме Рігондо

В'ячеслав Поночовний про бій Василя Ломаченка проти Гільєрме Рігондо В'ячеслав Поночовний Фото: Дарія Давиденко / Апостроф

У ніч на неділю, 10 грудня, чемпіон світу з боксу в другій напівлегкій вазі за версією WBO Василь Ломаченко битиметься з титулованим кубинським боксером Гільєрме Рігондо, який є чемпіоном світу за версією WBA у другій найлегшій вазі. На кону стоятиме пояс українського боксера.

Очікуваннями щодо поєдинку з "Апострофом" поділився коментатор і експерт боксу В'ЯЧЕСЛАВ ПОНОЧОВНИЙ.

- На вихідних на нас чекає унікальний поєдинок в історії боксу - це зустріч двох дворазових олімпійських чемпіонів. Які ваші очікування від бою Василя Ломаченка і Гільєрмо Рігондо?

- Я, як і всі, чекаю безпрецедентного, історичного бою, яскравого видовища та шоу. І багато в чому це залежить від дій Рігондо, як він поводитиметься. Тому що, на жаль, багато хто знає Рігондо як не найвидовищнішого боксера, і в нього з цим були проблеми. Після того, як він виграв досить серйозний бій проти Ноніто Донейра, він втратив контракт з HBO. Багатьом здалося, що він боксує нудно.

Рігондо є дуже обережним боксером, але при цьому дуже технічним, чітким, акцентованим. Але ось багато хто позіхає і засинає на його поєдинках.

Тут ще один момент, що зустрічаються двоє ліворуких боксерів. Василь Ломаченко діє в правосторонній стійці як і Рігондо. І теж вважається, що це не найкращий варіант для видовищного поєдинку. Але я думаю, що наш "Хай Тек" своїми діями зробить все для того, щоб цей бій був яскравим.

Я, звичайно ж, хочу, щоб Василь здобув дострокову перемогу і бачу, що в нього великі шанси для цього. Бо Рігондо, незважаючи на всю свою обережність, технічність і хороші рефлекси, припускається помилок і раніше неодноразово бував у нокдауні. Я думаю, що це якраз той випадок, коли Василь стане першим, хто достроково переможе, та й взагалі переможе Рігондо.

Свого часу Боб Арум говорив, що Рігондо - це той хлопець, якого ніхто не зможе перемогти. Але як тільки з'явився Василь, Боб Арум напевно змінив свою думку.

Я думаю, це той випадок, коли Гільєрмо Рігондо вже час задуматися про пенсію. Все залежатиме від того, як Рігондо проведе цей бій.

В'ячеслав Поночовний Фото: Дарія Давиденко / Апостроф

- Які переваги в Рігондо перед Василем? Чи є вони взагалі?

- Переваг над Василем як таких я не бачу, як і взагалі у будь-якого із суперників нашого боксера. Недарма Василя Ломаченка починають вважати найсильнішим боксером, лідером pound-for-pound. Хоча він офіційно таким ще не є. Ще на самому початку шляху Ломаченка я робив заяви про те, що він - боксер з величезним потенціалом. Тоді багато користувачів глузували з мене, тролили мене в цьому сенсі. Але, думаю, зараз вже багато хто змінив свої думки і розуміють, що Василь Ломаченко - це той хлопець, який прийшов всерйоз і надовго. І він цілком здатний закріпитися в статусі №1 рейтингу найкращих боксерів.

- Я бачу одну перевагу - це досвід Рігондо. Чи допоможе він кубинцеві?

- Досвід в Рігондо, безумовно, є. Але на профі-рингу він провів усього 17 поєдинків. Він не зустрічався з якимись гучними іменами (за винятком Донейра). Хто б що не говорив, а Василь Ломаченко перемагав дуже серйозних опонентів. У нього в списку переможених і чемпіони світу, і сильні топові бійці. І я не думаю, що є такий досвід, який може Рігондо допомогти саме в поєдинку проти Ломаченка.

Рігондо ще не зустрічався з такими бійцями як Ломаченко, тому що Василь унікальний по суті.

- Ви кажете, що Василь може стати першим боксером, який здатний нокаутувати Рігондо. Які якості є в нашого боксера, що допоможуть йому достроково перемогти кубинця?

- Я не думаю, що є особливі якості. Я думаю, що стиль Василя Ломаченка буде незручним для Рігондо. Він любить дуже низько ухилятися.

Чому в нього такий стиль? Він дуже обережний, тому що в нього не найсильніше підборіддя в боксі, тому він трішки боїться і не часто вступає в рубку. Він тримається на дальній дистанції, дуже низько нахиляється і, я думаю, що і в цьому бою ми побачимо такі дуже глибокі пірнання корпусом від Рігондо. Але завдяки своїй роботі ногами Василь зможе знайти ключ, зможе виходити на ударну позицію, щоб все таки діставати Рігондо навіть з таких позицій, з яких, здавалося б, його не можна дістати.

- Чи варто чекати від Василя продовження того шоу, яке ми бачили в попередніх боях українця - а-ля Матадор або "бий мене, якщо зможеш"? Чи порадує Василь глядачів цього разу?

- А чому ні? Я чув критику від деяких фахівців. Той же Фредді Роуч говорив, що не потрібно цього робити, всі ці шоу, рухи. Але професійний бокс - це й шоу. І багатьом до вподоби такі дії Василя. Тобто якщо він відчуває, що може трішки погратися з суперником, пограти на публіку, то це цілком нормально.

- Ваш прогноз на поєдинок. Як ви вважаєте, в якому раунді закінчиться бій?

- Пішла вже така тенденція, за Василем навіть закріпилося негласне прізвисько "Ломаченко ноумасс", яке означає, що ніхто не може продовжувати. Якщо це не буде одноударний нокаут, то Ломаченко своїми діями настільки задавить Рігондо, запропонує йому настільки високий темп, що той просто може відмовитися (від продовження бою). Хоча, звичайно, Рігондо ніби не з тих хлопців, які відмовляються від продовження бою.

Мій прогноз - однозначно, перемога Василя Ломаченка. Єдине, тут важко зрозуміти, виграє він достроково або за очками. Я схиляюся, що Василь цілком може достроково перемогти Рігондо. Тут 50 на 50. І це буде, швидше за все, друга половина бою. Але перемога українця - це однозначно.

- В інтерв'ю перед боєм Ломаченка проти Джейсона Соси (в березні 2017 року) ви говорили, що за багатьма якостями українець перевершує легендарного боксера Флойда Мейвезера. Як ви вважаєте, сьогодні ця думка зміцнилась і Ломаченко здатний перевершити Флойда?

- Я скажу так - це різні боксери. Мейвезер, безумовно, великий. Він уже вписав своє ім'я в історію боксу.

В кожного є свої досягнення. У Василя вже є одна поразка, а Мейвезер завершив кар'єру без поразок. Але, в той же час, Василь ставить свої рекорди, у нього свої досягнення. Кожен його бій - це новий рекорд, як і цей поєдинок. Адже раніше жодного разу ще не зустрічалися двоє дворазових олімпійських чемпіонів.

Тоді я мав на увазі, що Василь кращий для мене, як і для фанатів боксу, в сенсі естетичної насолоди від його дій в ринзі. Мені більше подобається те, як він боксує.

- Як ви вважаєте, у ваговій категорії, де боксує Василь, можливе проведення турніру серед чемпіонів за різними версіями? Чи підуть інші чемпіони на бій з Ломаченком, тому що на сьогоднішній день багато хто відмовляється від бою з українцем. Я маю на увазі турнір на кшталт серії в першій важкій вазі, де боксує Усик.

- Якщо буде такий турнір, то в інших чемпіонів не залишиться вибору. Подивимося, як закінчиться суперсерія боксу в другій середній і першій важкій вагових категоріях.

За попередніми даними, наскільки я бачу і як показують цифри, турнір має успіх. Тому цілком можливо, що і в інших вагових категоріях продовжиться така ж історія.

Це турнір, завдяки якому фанати боксу можуть бачити ті бої, які за звичайних розкладів вони не бачили б. Тому що кожен промоутер дуже дорожить своїм боксером, своїм чемпіоном і тримає його, так би мовити, на дієті, віддаючи перевагу не найсильнішим суперникам. А такі турніри зобов'язують найкращих зустрічатися з найкращими.

- Чи не будуть суперники уникати Василя, знаючи, що проти нього дуже важко битися?

- Василь уже виходить на такий рівень, коли суперники не уникатимуть його, а навпаки, захочуть з ним боксувати, тому що вони зможуть заробити великі гроші в поєдинку з ним. У Василя є всі шанси бути на такому рівні.

Раніше ж чому відмовлялися - і гроші невеликі, і великий шанс програти. А зараз ситуація змінюється. І, наскільки я знаю, організатори вже шкодують, що цей бій з Рігондо проходить в маленькому залі на Madison Square Garden, що вміщає всього 5 тисяч глядачів. Квитки були розпродані буквально за три години. І кожен день телефонують люди, запитують щодо квитків, яких вже немає. Тобто говорять про те, що за цим попитом можна було підбирати і більш місткий зал для таких боксерів як Рігондо і Ломаченко.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії