RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Динамо" і "Шахтар" боротимуться до останнього - Андрій Шевченко

Шевченко про збірну України, єврокубки і боротьбу за чемпіонство

Андрій Шевченко Андрій Шевченко Фото: УНІАН

Головний тренер збірної України з футболу АНДРІЙ ШЕВЧЕНКО в бліц-інтерв'ю "Апострофу" підбив підсумки березневого збору національної команди, поділився очікуваннями від нового турніру Ліга Націй, який стартує восени, оцінив виступи "Динамо" і "Шахтаря" в єврокубках і поділився думкою щодо протистояння київського і донецького клубів у чемпіонаті України.

- Наскільки ви задоволені кадровим потенціалом збірної України? Кого не вдалося переглянути в березневих товариських іграх із Саудівською Аравією і Японією?

- Ми в цілому задоволені проведеною в березні роботою. Це був перший збір після довгої зимової перерви. На початку ми тільки відновлювали ігрові зв'язки, до того ж погода в Харкові тоді була абсолютно непридатною для тренувань. Але другу половину вже провели повноцінно.

Ігри ж були дуже потрібні, інформативні. Із Саудівською Аравією ми провели багато замін - це було необхідно для того, щоб оцінити стан хлопців. А з Японією була задача зіграти на результат, який ми здобули. Обидві команди - учасниці чемпіонату світу, в нас з ними різні завдання. Вони готуються акцентовано на літо, ми ж на початку шляху підготовки до осінніх матчів Ліги Націй.

Не всіх вдалося переглянути. В першу чергу, це стосується [Романа] Яремчука, який отримав травму буквально напередодні зборів. Склад поступово змінюється, приходять нові гравці. Я переконаний, що процес зміни поколінь має відбуватися плавно, тому в команді є ті, хто ділиться досвідом і подає приклад.

- Зараз у збірній України є проблема із забивним форвардом. Чи не розглядаєте кандидатуру Євгена Селезньова, який регулярно забиває в турецькому чемпіонаті?

- Ми постійно на контакті з Женею, він в нашій обоймі. Я добре знаю його гру. У нас не такий широкий вибір на цій позиції. [Артем] Кравець, [Артем] Бесєдін, викликався [Юрій] Коломоєць, але він теж заліковує травму, можливо з'явиться Яремчук. Вже безпосередньо перед травневим збором команди переглянемо кожного з гравців і визначимо кандидатів на виклик в збірну.

Фото: EPA/UPG

- Які взагалі завдання на Лігу Націй? Чи розглядаєте цей турнір як можливість потрапити на чемпіонат Європи?

- Звичайно, це додатковий шанс для команд кваліфікуватися на Євро-2020. Для збірних це можливість мати "план Б" в разі невдачі у відбірковому циклі чемпіонату. Буде дуже цікаво взяти участь в інноваційному турнірі. Схема Ліги Націй досить цікава: навіть за успіху восени остаточні зустрічі плей-офф за право потрапити на Євро-2020 пройдуть тільки після закінчення кваліфікації.

- Хто є вашим фаворитом у Лізі чемпіонів-2018, послом фіналу якої ви є?

- Я буду радий бачити переможцем будь-кого з фіналістів. Можливо, киянам, як я бачу і чую, хочеться тріумфу зоряного "Реала" з Кріштіану Роналду. Я не проти цього!

Фото: EPA/UPG

- Як оціните виступ українських клубів у єврокубках 2017/2018?

- Команди пройшли дуже довгий шлях, зіграно велику кількість матчів. "Динамо" і "Шахтар" вийшли з боротьби на фінальних стадіях. Це говорить про рівень гри команд. Ми чекаємо від інших учасників Прем'єр-ліги такої ж стабільності. У них є з кого брати приклад. В інтересах національної збірної, щоб клуби успішніше виступали на міжнародній арені.

- Як ви думаєте, чи зуміє "Динамо" нав'язати боротьбу "Шахтарю" за чемпіонство після перемоги в Харкові? На чиєму боці ваші симпатії?

- Прекрасно, що ми бачимо таку гостру конкуренцію в боротьбі за золоті і бронзові медалі. Ще двічі "Динамо" і "Шахтар" зіграють в цьому сезоні між собою - в чемпіонаті і фіналі Кубка. Це великі матчі, які завжди приваблюють глядачів і є візиткою нашого футболу. Думаю, що боротьба за "золото" йтиме до останнього туру.

Читайте також

Манчестер Сіті - Челсі: онлайн трансляція матчу

Пряма трансляція півфіналу Кубка Англії МАНЧЕСТЕР СІТІ - ЧЕЛСІ - онлайн з Вемблі

Манчестер Сіті - Реал - 4:5 Лунін виводить Королівський клуб у півфінал Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті та мадридський Реал визначили останнього півфіналіста Ліги чемпіонів

Барселона - ПСЖ - 1:4 каталонці билися як леви, але далі йде Париж

Матчі Барселона – ПСЖ та Боруссія – Атлетико порадували вболівальників у чвертьфіналі Ліги чемпіонів