RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Буде важко звалити махину: експерт боксу про шанси Усика в боях з монстрами королівського дивізіону

Про бій Усик - Белью і перехід українця в суперважку вагу

Абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі українець Олександр Усик 10 листопада захищатиме свої титули в бою з британським боксером Тоні Белью. Думкою про майбутній поєдинок з "Апострофом" поділився експерт і коментатор боксу В'ячеслав Поночовний.

Також ми поговорили з В'ячеславом про перехід Усика у надважку вагу і про нинішню ситуацію в королівському дивізіоні.

Про бій Усик - Белью

Інтрига в цьому поєдинку є, тому що Белью - хлопець, який гарно б'є. Зрозуміло одне - за очками Усика не переграти і сам Белью про це говорив. Але ажіотаж буде, тому що Белью - відомий боєць в Великій Британії, який вже хотів закінчувати свою кар'єру.

Я очікую гарного поєдинку. І саме в поєдинку з Белью Усик знову зможе проявити свої найкращі якості. Думаю, це буде легкий бій для Саші, тому що у нього надто велика перевага в багатьох компонентах - швидкість, маневреність. Єдине, що є у Белью - це удар. Якщо Тоні зловить і влучить, то Олександру мало не здасться. Але Усик мало пропускає і добре тримає, навіть якщо й пропускає. Тому у Белью шанси невеликі і про це говорять навіть коефіцієнти букмекерів. Нема сенсу ставити на Олександра, бо надто великий розрив.

Згадаймо бій Усика з Гассієвим. Тут може бути схожа ситуація, тому що таким нокаутерам, які розраховують на свій важкий удар, проблемно боксувати з Усиком. Такі нокаутери як правило не настільки маневрені, не настільки рухливі, вони хочуть десь затиснути в кутку і як слід вдарити. Але з Усиком такий номер не пройде, тому що його складно піймати. Навіть якщо затиснути Олександра в кутку, він ухиляється, виходить з цих ситуацій і контратакує.

У будь-якому разі нас чекає цікавий бій, який потрібен для розкрутки Олександра. Він в принципі вже зірка, але перед тим, як переходити до надважкої ваги, Усик битиметься з відмінним суперником, щоб знову підтримати свою форму і показати, наскільки він готовий переходити в супертяжі.

Про перехід Усика у надважку вагу

У Олександра хороші шанси проявити себе у надважкій вазі і навіть стати чемпіоном. І є аргументи цим словам. Ми пам'ятаємо, як Олександр виступав у всесвітній серії боксу, де він зустрічався з натуральними важковаговиками, які були топ-бійцями аматорського боксу. Він там усіх перебив, у всіх виграв. Так, йому буде набагато важче у надважкій вазі, оскільки там сильно б'ють.

Але чому б не спробувати? Я бачу хороші шанси у Олександра пройти і Джошуа, і Уайлдера.

Якщо говорити про Джошуа, то Усіку буде важко звалити цю махину. Але Олександр цілком може розраховувати на перемогу за очками. Він просто може "перелускати" цих хлопців, переграти їх за всіма параметрами, викинути більше ударів, більше влучити, не дати потрапити у себе. В таких боях можуть проявитися найкращі якості Олександра.

Звичайно, звалити таких хлопців як Джошуа або Уайлдер буде важко, але якщо вийде, то це буде тільки на руку Олександру.

Про ситуацію у надважкій вазі

Зрозуміло, що можна сперечатися хто кращий - Джошуа або Уайлдер. Але всі крапки над і може поставити тільки бій між ними. Але якщо дивитися, кого перемагав Джошуа, а кого Уайлдер - то саме Джошуа заслуговує звання найкращого супертяжа. По-перше, він проходив Кличка. По-друге, навіть перемога над Повєткіним додає йому аргументів таким називатися, тому що Повєткін є не найпростішим боксером, який переміг багатьох топів і до бою з Джошуа програв тільки Кличку.

І, звичайно ж, чекаємо уніфікацію титулів між Джошуа і Уайлдером. Але не варто забувати і про Тайсона Ф'юрі, якому належить бій з Уайлдером. Тайсон здатен на сюрпризи, що вже не раз показував. Ф'юрі - дуже незручний боксер, а якщо він набере таку ж форму, як до бою з Володимиром, то, цілком можливо, переможе Уайлдера за очками.

Уайлдер - дикий безумець, дуже видовищний боксер, завдає розмашисті удари. Але я бачу, що у нього можуть бути певні проблеми з Ф'юрі.

Якщо говорити про шанси, то я даю 60 проти 40 на користь Уайлдера.

Проте, у Ф'юрі теж є шанс стати найкращим у надважкій вазі. Звичайно, якби він після перемоги над Кличком не йшов у відпустку, у нього шансів було б більше. За час відпустки він набрав таку вагу, що можна було б в сумо виступати, балувався наркотиками, алкоголем. Тобто робив все не для продовження кар'єри. Колишню форму він навряд-чи поверне, але якщо буде готуватися по максимуму, то може пройти Уайлдера за очками. Та й з Джошуа він цілком здатен битися на рівних.

У цьому дивізіоні все може бути. І добре, що Ф'юрі повернувся - це додало інтриги надважкій вазі. А якщо і Усик перейде в королівську вагу, то інтриги буде ще більше. Нам буде на що подивитися.

Читайте також

Феєричний успіх українського футболу: краще було лише двічі

2024 рік – вже один із найуспішніших в історії українського футболу, але попереду ще багато важливих матчів

Україна – Ісландія – 2:1 Ура! Ми їдемо на Євро-2024 до Німеччини!

У Вроцлаві відбулася битва за Євро-2024 між збірними України та Ісландії

Боснія та Герцеговина - Україна - 1:2 залишився один крок до Євро-2024

У Зениці відбувся матч кваліфікації Євро-2024 між збірними Боснії та Герцеговини та України