RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

У "Динамо" непогані шанси з командою, фанати якої за Росію, але є одна велика проблема

Андрій Шахов про протистояння Динамо - Олімпіакос

Андрій Шахов про протистояння Динамо - Олімпіакос Фото: GettyImages

Київське "Динамо" у 1/16 фіналу Ліги Європи гратиме з найтитулованішою командою Греції "Олімпіакосом". Своєю думкою про протистояння українського і грецького клубів з "Апострофом" поділився заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов.

Про протистояння Динамо - Олімпіакос

"Динамо" з жеребкуванням не пощастило. Киянам дістався один з найсерйозніших варіантів. Справа навіть не в тому, що "Олімпіакос" є 44-разовим чемпіоном Греції, зокрема 19 разів ставав чемпіоном за останні 22 роки. Це дуже сильна і міцна команда. З "Динамо" їх об'єднує те, що зараз "Олімпіакос" переживає не найкращий період. Якщо подивитися на склад "Олімпіакоса" і останні результати команди, то, як і в ситуації з "Динамо", зараз у них далеко не найсильніша команда в історії. Не випадково у минулому сезоні "Олімпіакос" вперше за 22 роки не потрапив до двійки найкращих команд країни, а в цьому досить суттєво відстав від ПАОКа, хоча клуб з Салонік почав сезон з від'ємною кількістю очок.

Однак в цій ситуації треба враховувати, що очікується дуже принципове протистояння - принаймні на фанатському рівні нічого хорошого чекати не доводиться. Не варто забувати, що фанати "Олімпіакоса" є дружніми з фанатами московського "Спартака" і взагалі підтримують Росію. Тому нічого хорошого тут не чекаю і боюсь, що це футбольне протистояння стане занадто принциповим і за межами футбольного поля.

Що стосується покарання "Олімпіакоса" матчем без глядачів (за масовий вибіг фанатів на поле після гри з "Міланом" в 6-му турі Ліги Європи), то це великий плюс для "Динамо", оскільки фанати "Олімпіакоса" вважаються одними з найгарячіших і найбільш темпераментних в Європі. Інша справа, що ще немає рішення щодо матчу, тому тут рано розслаблятися. Крім того, в єврокубках вболівальники не так активно підтримують команду, як у матчах національного чемпіонату. Одна справа, коли в Пірей приїжджає "Мілан", і інша справа - "Динамо".

На користь "Динамо" також говорить той факт, що у "Олімпіакоса" дуже складний календар: перед матчем з "Динамо" йому грати з ПАОКом (на виїзді), а між іграми з киянами - з АЕКом (удома). Це дуже важливі матчі з точки зору турнірної таблиці грецького чемпіонату. Зрозуміло, що зараз важко згадувати, що буде за два місяці, але, можливо, це буде останній шанс "Олімпіакоса" зачепитися за чемпіонську гонку.

Читайте також: Буде складно: в "Динамо" оцінили результат жеребкування Ліги Європи

З іншого боку, у "Олімпіакоса" буде ігрова практика, оскільки там не зупиняється чемпіонат. А контрольні матчі не можна ставити в одну лінію з офіційними поєдинками. Тобто десь у "Динамо" є плюси, а десь мінуси.

Якщо говорити про кадровий потенціал, то команди приблизно рівні. У "Олімпіакоса" більше досвідчених футболістів, а у "Динамо" склад молодший і, можливо, перспективніший. Якщо брати футболістів "Олімпіакоса", то у них немає гравців, які сьогодні можуть посилити команди з топ-чемпіонатів. З натяжкою можемо говорити про Фортуніса, опорника Камару. Тобто зараз в "Олімпіакосі" немає зірок і лідера. А якщо взяти результативність команди, то жоден футболіст не забив більше трьох голів у цьому чемпіонаті.

Ще хочу сказати кілька слів про "Динамо". В команду повинен прийти новий тренерський штаб, оскільки я не бачу перспектив у цього тренерського штабу. А, враховуючи, що немає ніяких розмов про те, що Хацкевич піде - то і надії особливої немає.

Статистика - річ уперта

Якщо брати до уваги статистику протистоянь між українськими та грецькими клубами, то я вірю в ці цифри. Це може позначитися десь на підсвідомому рівні, на рівні менталітету. Причому тут варто говорити не стільки про протистояння "Динамо" і "Олімпіакоса" (в 1975 році), скільки про те, що нашим клубам за манерою гри комфортно грати з грецькими командами. Це можна виділити.

Також Андрій Шахов розповів про шанси "Шахтаря" у матчах з німецьким "Айнтрахтом". Про протистояння "гірників" і "орлів" читайте на "Апострофі" в найближчі дні.

Читайте також

Феєричний успіх українського футболу: краще було лише двічі

2024 рік – вже один із найуспішніших в історії українського футболу, але попереду ще багато важливих матчів

Україна – Ісландія – 2:1 Ура! Ми їдемо на Євро-2024 до Німеччини!

У Вроцлаві відбулася битва за Євро-2024 між збірними України та Ісландії

Боснія та Герцеговина - Україна - 1:2 залишився один крок до Євро-2024

У Зениці відбувся матч кваліфікації Євро-2024 між збірними Боснії та Герцеговини та України