RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Як "Динамо" перемогти "Челсі": практично неможливо, але є нюанси

Андрій Шахов про протистояння Динамо - Челсі

Андрій Шахов про протистояння Динамо - Челсі У Динамо шансів мало, але вони є Фото: dynamo.kiev.ua

У 1/8 фіналу Ліги Європи київське "Динамо" зіграє проти лондонського "Челсі", одного з кращих клубів Англії. Перша гра відбудеться 7 березня на "Стемфорд Брідж". Своєю думкою про дуель киян і лондонців з "Апострофом" поділився відомий футбольний журналіст, заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов.

На мій погляд, "Динамо" дістався один з найсильніших суперників. З огляду на те, що для "Челсі" перемога в Лізі Європи може стати єдиною можливістю грати у Лізі чемпіонів - вони в жодному разі не гратимуть розхлябано.

Ймовірно, Саррі виставить напівосновний склад - припустімо, дасть відпочити Азару, Рюдігеру, Жоржиньо, Канте. Але я не маю жодного сумніву, що ті, хто вийдуть на поле, гратимуть серйозно.

У чемпіонаті за втраченими очками "Челсі" йде на четвертому місці, але в турнірній таблиці команда посідає лише шосту сходинку. Відкладений матч ще треба буде виграти. До того ж, попереду у "Челсі" матчі з "Ліверпулем" і "Евертоном" на виїзді - є де втрачати очки в чемпіонаті.

Тому "Динамо" буде дуже важко пройти "Челсі" - скажімо так, це буде практично неможливо.

Читайте: Челсі - Динамо: прогноз букмекерів на матч Ліги Європи

Теоретичні шанси у "Динамо", звичайно ж, є. Багато чого залежатиме від того, як складеться гра. Звичайно, безглуздо говорити, що у "Динамо" немає ні найменшого шансу.

Як "Динамо" не програти у Лондоні? Перше - потрібно грати максимально самовіддано, дисципліновано і щільно. Друге - киян повинна супроводжувати колосальна удача. І третє - кураж повинен піймати Денис Бойко.

Варто зазначити, що у "Динамо" є кадрові проблеми. Адже в Лондоні не буде ні Вербіча, ні Соля. Втрата Соля - це взагалі величезна проблема, тому що іспанець є дуже вмілим і забивних форвардом. Його у матчах з "Челсі" дуже не вистачатиме. Тим більше, коли немає ні Соля, ні Бєдєсіна, ні Вербіча, дуже важко собі уявити, хто буде грати на вістрі атаки у Лондоні. У Києві Хацкевич, цілком можливо, повернеться до старого варіанту з Вербічем на вістрі. Але Вербіч більш корисний, граючи на лівому фланзі.

Дивіться: "Челсі" здобув другу поспіль перемогу перед битвою з "Динамо": відеоогляд

Що стосується не найкращої форми "Челсі", то команда вже відійшла від низки невдалих ігор. Більш того, це може зіграти негативно (проти "Динамо") в тому плані, що "Челсі" багато в чому переосмислив свою гру: і фінал Кубка ліги з "Манчестер Сіті", і матч з "Тоттенхем Хотспур" у чемпіонаті показали, що " Челсі "проти сильних суперників грає трохи інакше. Тобто команда не соромиться закриватися, не соромиться грати за принципом собаки на сіні, може дозволити і собі не грати і не дати зіграти супернику.

Читайте також

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії

Манчестер Сіті - Реал - 4:5 Лунін виводить Королівський клуб у півфінал Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті та мадридський Реал визначили останнього півфіналіста Ліги чемпіонів