RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Суркіс не хоче звільняти тренера "Динамо" з однієї причини - футбольний експерт

Андрій Столярчук про поразку "Динамо" від "Челсі" і майбутнє команди

Андрій Столярчук про поразку "Динамо" від "Челсі" і майбутнє команди Олександр Хацкевич Фото: facebook.com/fcdynamoua

У 1/8 фіналу Ліги Європи київське "Динамо" зазнало нищівної поразки від лондонського "Челсі". 0:8 - за сумою двох зустрічей і 0:5 у Києві - найгірший результат динамівців в домашньому матчі.

Про причини бляклої гри киян і про майбутнє команди "Апостроф" поговорив з футбольним коментатором АНДРІЄМ СТОЛЯРЧУКОМ.

- Результат протистояння "Динамо" - "Челсі" дійсно показує стан справ в "Динамо" чи це в якійсь мірі збіг?

- Частково - це наслідки різниці в класі, яка присутня зараз між "Челсі" і "Динамо", частково - збіг обставин. Зараз "Динамо" знаходиться не в кращій фізичній формі, команда абсолютно не могла пресингувати. А не пресингуючи команду такого класу, як "Челсі", домогтися успіху неможливо. Тому, повторюся, це сукупні наслідки різниці у класі і функціональному тонусі.

- Гравці "Челсі" пресингували навіть при рахунку 5:0, а наші практично не використовували цей елемент футболу. Справа тільки в фізичній формі або команда не готова до серйозних завдань і таких протистоянь?

- Знову ж таки, на мій погляд, тут половинчаста причина. З одного боку, хлопці викладалися, але отримати п'ять ударів під дих в такому матчі - це великий удар по психології команди. Але я не скажу, що хтось ухилявся від боротьби або не хотів грати. Той же Кендзьора, який програв майже все в матчі, все одно старався. Просто на даний момент такий клас і такий стан цих гравців, що вони не можуть конкурувати з "Челсі". Але у мене немає жодних питань щодо того, як вони викладалися на полі.

Читайте: Це наш рівень: експерти - про ганьбу "Динамо" в Лізі Європи

- Чи є у нинішнього "Динамо" якесь майбутнє?

- Я думаю, що стратегія, пов'язана зі ставкою на молодих футболістів з академії, має велике майбутнє. Просто потрібно цих гравців об'єднувати висококласними легіонерами, такими як, наприклад, Вербіч, якого дуже не вистачало у матчах з "Челсі". Я впевнений, що ця команда має майбутнє, питання лише в тому, чи з цим тренером.

Мені здається, що "Динамо" за майже два роки роботи Хацкевича не прогресує великими кроками. Команда грає в той же футбол, що й два роки тому. Гравці набралися досвіду, але не можна сказати, що команда суттєво додала - як в організації, так і в якості гри. Я вважаю, що стратегія має майбутнє, команда також має майбутнє. Але, можливо, потрібно знайти нового Лобановського, нового Павлова, який вміє працювати з молодими гравцями, вміє вбудовувати таких футболістів в канву командної гри.

- Німецький "Шальке", який також провалився в Лізі чемпіонів, вже прийняв кардинальне рішення, подякував тренеру, і буде рухатися вперед. Чому ми не бачимо такого ж від Суркіса?

- Можливо, Суркіс поки не хоче ризикувати, тому що триває боротьба в чемпіонаті України, є ризик втратити друге місце і кваліфікацію Ліги чемпіонів - там йде боротьба з "Олександрією". Тому, виходячи з цього, Суркіс вирішив взяти паузу і вже повернутися до питання якихось кардинальних оргвисновків після закінчення чемпіонату, під час підготовки до нового сезону. Мені здається, що пауза пов'язана тільки з цим.

Читайте: До Ліги чемпіонів не готові: Хацкевич знайшов дивні виправдання розгрому від "Челсі"

- Чи є у "Динамо" шанси поборотися з "Шахтарем" за перше місце?

- Я вважаю, що шансів немає. Різниця в очках не так велика, але (між командами) велика різниця в класі. Мені здається, що, на жаль, шансів у "Динамо" поборотися за чемпіонство дуже мало - скоріше потрібно думати про збереження другого місця.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії