RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Чавунна щелепа: чому "кабанчик" створив диво в боксі

В'ячеслав Поночовний про велику сенсацію в боксі

В'ячеслав Поночовний про велику сенсацію в боксі Фото: GettyImages

Мексиканець Енді Руїс став автором головної сенсації боксу у першій половині 2019 року. 29-річний боксер став суперником британця Ентоні Джошуа лише за збігом обставин (американець Джарелл Міллер, який повинен був битися з Джошуа, провалив допінг-тест). І Руїс сповна скористався своїм шансом, нокаутувавши Джошуа. Тепер Енді Руїс - чемпіон світу у надважкій вазі одразу за чотирма версіями - WBA (Super), WBO, IBF і IBO.

Чому Руїсу вдалося перемогти непереможного досі британця і наскільки змінилися розклади у надважкій вазі, "Апострофу" розповів експерт і коментатор боксу В'ячеслав Поночовний.

Про бій Джошуа - Руїс

Ніхто раніше не придивлявся до Руїса, мало хто бачив його бої. Хлопець мене настільки здивував, що я в шоці. Він зробив величезний квантовий стрибок у своїх рефлексах - навіть не знаю, що стоїть за цим. Треба його терміново перевіряти на допінг (сміється). Але те, що в такій формі він відмінно володіє своїм тілом, демонструє приголомшливу швидкість, та ще й стійкість - це просто щось неймовірне. Це фантастика. Він же пропускав сильні удари.

Тепер для Усика це найскладніший суперник. Він складніший за того ж Тайсона Ф'юрі. Найскладніші - це швидкі хлопці. А зараз такими є Ф'юрі і Руїс.

Що стосується Джошуа, то він перекачаний. Важко йому було з Руїсом, який за швидкістю його випереджав.

Швидкість - основний фактор на користь Руїса. Причому, як швидкість атак, так і швидкість рефлексів, тобто швидкість реакції. Він прекрасно бачив все, добре захищався. Кожен удар Джошуа він контролював. Його не можна було застати зненацька. У нього чавунна щелепа, він все тримає. Загалом сенсація, блискавка.

Дивіться: Джошуа - Руїс: повне відео бою

Про розклади у надважкій вазі

Все зміниться, все поламалося. Ми всі хотіли бій Джошуа - Усик, а тепер я навіть не уявляю, що буде. Тепер все стало ще цікавіше. Руїс - ще більш складний суперник для Усика, ніж Джошуа. Усик міг переграти Джошуа за швидкістю руху, міг би за очками його перебігати. А Руїс нав'язує рубку. Він пропускає удар і тут же відповідає. Він використовує кожен пропущений удар для початку своєї атаки. Для Джошуа це стало найбільшою проблемою. Він думав: "Раз влучив, то зараз ще додам". Але йому одразу прилітало у відповідь.

Об'єднавчий бій з переможцем бою Уайлдер - Ф'юрі? Цілком. З Джошуа вони ніяк не могли домовитися. А ось з Руїсом вони цілком можуть домовитися про бій. Руїс зараз буде реально суперпопулярний, а Мексика і США зараз полюблять його. Просто тому, що там багато "кабанчиків" такої ж статури, що неправильно харчуються.

Дивіться: Джошуа - Руїс: відео огляд бою

Про бій Усик - Руїс

З Руїсом Усіку цілком можна битися. Але йому потрібно провести хоча б бій з Такамом (перенесений через травму Усика) - не одразу з чемпіоном, а таким боксером, як Такам. Саші потрібно освоїтися у надважкій вазі. А потім можна домовлятися за супербій з Руїсом. А якщо ще й у Америці, то взагалі краса. Всім буде цікаво, всі побачать справжню інтригу.

Руїс може тримати всі удари Усика і у нього швидкість пристойна. Усик ще швидший, але ми не знаємо, що буде, коли він почне пропускати удари, як буде ухилятися. Руїс класно передбачає дії суперника. Ми бачили, що Джошуа стоїть у блоці, Руїс викидає удари збоку, але, щойно побачивши щілину між руками, так як Джошуа трохи лікті вище підняв, тут же б'є між рукавичок. Загалом, неймовірний хлопець.

Читайте також

Барселона - ПСЖ: онлайн трансляція матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Пряма трансляція матчу-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів між ФК Барселона і ПСЖ

Атлетіко - Жирона - 3:1 гол та промах Довбика

Довбик знову забив на Жирону, яка зіграла драматичний матч проти Атлетіко у Мадриді

ПСЖ - Барселона - 2:3 паризький трилер у Лізі чемпіонів

ПСЖ і Барселона влаштували паризький трилер у першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів