RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Ломаченко - Кемпбелл: все про майбутній супербій у Лондоні

31 серпня у Лондоні Василь Ломаченко битиметься за пояс WBC

31 серпня у Лондоні Василь Ломаченко битиметься за пояс WBC Фото: Апостроф / Колаж

У суботу, 31 серпня, в Лондоні на арені O2 українець Василь Ломаченко спробує завоювати третій чемпіонський пояс - до титулів WBA Super і WBO наш співвітчизник може додати вакантний пояс WBC. Перешкодою на шляху до об'єднання поясів для українця є британець Люк Кемпбелл.

ЛОМАЧЕНКО - КЕМПБЕЛЛ: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ БОЮ

"Апостроф" пропонує звернути увагу на найцікавіші моменти майбутнього поєдинку двох олімпійських чемпіонів.

ТИЖДЕНЬ ДО БОЮ: РОЗКЛАД ЗАХОДІВ

28 серпня, середа - відкрите тренування, 19.00

29 серпня, четвер - прес-конференція, 15.00

30 серпня, п'ятниця - офіційне зважування, 15.00

31 серпня, субота - початок вечора боксу, 17.30

Цікаво, що всі квитки на майбутній бій вже розпродані.

Суперник Ломаченка розповів дивовижні моменти підготовки до чемпіонського бою

СТАТИСТИКА БОЇВ

Для Ломаченка це буде лише 15-й бій на професійному ринзі. У його пасиві всього одна поразка: 1 березня 2014 року в Сан-Антоніо він поступився мексиканцю Орландо Салідо роздільним рішенням суддів. Після цього він виграв 12 боїв поспіль, і його серія триває. 10 з 13 боїв він завершив достроково.

Кемпбелл в найближчу суботу проведе 23-й бій на професійному ринзі. Він програв лише два бої - французу Іву Менді, у якого згодом взяв реванш, і венесуельцю Хорхе Лінаресу, якого, до речі, Ломаченко в непростому бою переміг. У 16 з 20 поєдинках британець перемагав нокаутом.

Ломаченко показав, як готується до чемпіонського бою з британським боксером

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО БОКСЕРІВ

І Ломаченко, і Кемпбелл є олімпійськими чемпіонами. Обидва перемагали на іграх 2012 року в Лондоні: українець - у ваговій категорії до 60 кг, а британець - у ваговій категорії до 56 кг. Обом по 31 року. Кемпбелл з ростом 175 см на 5 см вище нашого співвітчизника. В розмаху рук перевага теж на його боці - 180 см проти 166 см у українця. Обидва дебютували на професійному ринзі в 2013 році. Відсоток перемог нокаутом вище у Кемпбелла - 73% проти 71%.

Ломаченко отримає рекордний гонорар в чемпіонському бою проти британця

СЛОВА БОКСЕРІВ

Перед боєм обидва боксери шанобливо відізвалися один про одного. Проте Кемпбелл не сумнівається у своїй перемозі. "Моя думка така, що один з одним поб'ються два найкращих легковаговики у світі. Це буде захоплюючий бій. Я відчуваю так, ніби знаходжуся у своїй найкращій формі.

Ломаченко - мій найбільший виклик у кар'єрі. Думаю, це буде мій найкращий виступ у кар'єрі і я хочу, щоб ви це побачили. Я буду радий перемогти будь-яким шляхом. Якщо буде можливість нокауту, то фантастично. Якщо ні, то ні", - сказав британець.

Ломаченко у свою чергу виділив сильні сторони свого майбутнього суперника і несподівано заговорив про можливе завершення кар'єри. "Він відчуває дистанцію, у нього хороший захист. Він використовує свій джеб, праву руку. Він розумний суперник.

У мене така ситуація, що мені вже 32 роки скоро. Така ситуація, що рік, два або три - і я задумаюся про завершення кар'єри. Все залежить від здоров'я. Якщо є здоров'я, то можна продовжувати. А у мене можна помітити, що майже після кожного бою травма", - сказав Ломаченко.

ДУМКИ ФАХІВЦІВ

ЛОМАЧЕНКО - КЕМПБЕЛЛ: ПРОГНОЗ БУКМЕКЕРІВ

Більшість експертів сходяться у думці, що бій завершиться достроковою перемогою українського боксера.

Так, екс-чемпіон світу у суперсередній вазі Карл Фроч сказав: "Мабуть, Ломаченко занадто талановитий для Кемпбелла. Люк - топ-аматор, переможець Олімпійських ігор. У нього крута аматорська кар'єра, він вміє вдарити і не пропустити удар у відповідь. Але ми бачили його поразки. бачили, як він пропускає. Ломаченко - один з найвеличніших спортсменів в історії боксу. Його можна порівняти хіба що з піковим Роєм Джонсом. Швидкість, рефлекси, таймінг - все при ньому. У моїх словах немає ні краплі неповаги до Люка. Просто нікому не побити Ломаченка".

Екс-чемпіон у важкій вазі Тоні Беллью дотримується схожої думки: "Ломаченко - найкращий у світі. Є речі, які він робить, що я не в змозі пояснити. По частині атаки і захисту він - ближче всіх до пікового Роя Джонса. А той, вважаю, був найвеличнішим боксером".

Інший колишній чемпіон світу у важкій вазі Девід Хей сказав наступне про майбутній бій: "Якщо і є стиль, який допоможе здолати Ломаченка, то він не традиційний. Тому що сам Ломаченко боксує нетрадиційно. Він постійно знаходить спосіб бути для суперника незручним. Якщо Кемпбелл не буде намагатися нокаутувати Василя, то зможе брати раунди: він рукатий шульга з міцною плюхою".

Британець Ентоні Кролла, який програв Ломаченку нокаутом в його останньому бою, теж ставить на українця: дійсно бажаю Люку всього найкращого. Я впевнений, він добре підготується, а його тренер приготує відмінний план на бій. Я думаю, він буде рухатися і намагатися використовувати свої переваги, але я впевнений, Ломаченко у певний момент підловить його".

Зеленський відвідав тренування Ломаченка

Тим не менш, деякі з фахівців залишають шанси в бою і Кемпбеллу.

Зокрема, екс-чемпіон у напівсередній вазі Пол Маліньяджі заявив: "Кемпбелл - швидкий, вишколений боєць. Все це, однак, не означає, що він переможе. Але у нього є база, щоб зробити Ломаченку непростий бій. Знову ж таки, він може психологічно потривожити Василя. У нудному бою Ломаченка не подолати - він переб'є за очками. Потрібно перемагати його у рубці".

Екс-чемпіон світу у другій середній вазі Джордж Гроувс зазначив: "Зазвичай, коли бій наближається, думки про те, хто переможе, діляться приблизно 50/50. Але зараз мені здається, що недостатньо людей дають Люку шанс. Вони не бачать його щоденну роботу. Якщо ви у захваті від Ломаченка, ви завжди будете за нього. Та не списуйте Люка, наближається історичний бій".

Ломаченко і його батько здивували способом підготовки до чемпіонського бою

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії