RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Шахтар" починає і... чого чекати від старту "гірників" у Лізі чемпіонів

Чемпіон України грає з найсильнішою командою Англії

Чемпіон України грає з найсильнішою командою Англії Фото:shakhtar.com

Сьогодні, 18 вересня, о 22:00 у Харкові на стадіоні "Металіст" донецький "Шахтар" візьме старт у Лізі чемпіонів сезону-2019/20. Суперником "гірників" у першому турі буде найсильніша команда Англії і головний фаворит групи "C" - "Манчестер Сіті".

"Апостроф" проаналізував головні моменти майбутньої зустрічі чемпіонів України і Англії.

А СУДДІ ХТО

Обслуговувати зустріч буде португальська бригада арбітрів на чолі з Артуром Соарешем Діашем. Допомагати йому будуть Руй Лісінью Таваріш і Паулу Соаріш. Функції резервного арбітра виконає Уго Філіпі ді Кампуш Морейра Міге.

Раніше Діаш вже обслуговував матч за участю "Шахтаря". У сезоні-2015/16 він працював на першій грі 1/8 фіналу Ліги Європи між "гірниками" і "Андерлехтом". Донецька команда тоді виявилася сильнішою за бельгійців - 3:1.

ШАХТАР - МАНЧЕСТЕР СІТІ: ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

У сезоні-2013/14 португалець обслуговував два матчі за участю українських команд. "Чорноморець" зіграв внічию в гостях з "Црвеною Звездою" (0:0) у матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи, а "Дніпро" також на виїзді поступився "Фіорентині" у заключній грі групового етапу того ж турніру.

ХТО ПОЗА ГРОЮ

У "Шахтаря" головне побоювання на рахунок участі в матчі викликає стан Тайсона. Бразилець отримав дійсно страшний удар від свого одноклубника Ісмаїлі в останньому матчі чемпіонату України. Однак за останньою інформацією, півзахисник буде готовий вийти сьогодні на поле стадіону "Металіст".

Точно через травми у "гірників" не зіграють Олександр Пихаленок і Давит Хочолава.

У "Манчестер Сіті" проблеми зі складом більш серйозні. Точно через травми в Харкові не зіграють Емерік Ляпорт, Лерой Сане і Джон Стоунз. Під питанням залишається участь у грі Бенжамена Менді і Філа Фодена.

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Ризикнемо припустити, що Луїш Каштру і Хосеп Гвардіола сьогодні зроблять ставку на наступних виконавців.

Шахтар: Пятов - Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік, Марлос, Соломон, Коноплянка, Мораес.

Манчестер Сіті: Едерсон - Уокер, Отаменді, Гарсія, Зінченко, Гюндоган, де Брюйне, Родрі, Марез, Агуеро, Стерлінг.

ЩО ГОВОРЯТЬ ТРЕНЕРИ

Перед матчем наставник "гірників" Луїш Каштру розсипався в компліментах своєму колезі з "Манчестер Сіті".

"Пеп Гвардіола? Я знаю те, що знає абсолютно весь світ: це один з найкращих тренерів світу, який працює в одному з найкращих клубів світу. У найкращому чемпіонаті планети. На якому рівні він знаходиться? Ні для кого не секрет: на самому топовому, який тільки може бути у тренера", - сказав Каштру.

ШАХТАР - МАНЧЕСТЕР СІТІ: ДЕ ДИВИТИСЯ

У свою чергу, Гвардіола пожартував, що вже купив квартиру в Україні. Цими словами іспанський фахівець нагадав, як часто його команда грає з "Шахтарем". Також головний тренер "городян" сказав, що поважає донецьку команду: "Кожен раз з "Шахтарем" грати цікаво. Тайсон, Марлос і Степаненко - хороші гравці. Знаю, що в команді більше немає Ракицького. Складність Ліги чемпіонів в тому, що у групі дистанція дуже коротка, всього шість матчів. З "Шахтарем" буде складно і цікаво. Я дуже поважаю "Шахтар".

ПРОГНОЗИ БУКМЕКЕРІВ

Букмекери вважають фаворитом цього поєдинку "Манчестер Сіті", який, до слова, є і головним фаворитом на перемогу в Лізі чемпіонів. На перемогу англійського клубу в сьогоднішньому матчі дається коефіцієнт 1,34. На успіх "Шахтаря" можна поставити з коефіцієнтом 9,40. Нічия оцінюється коефіцієнтом 5,80.

ІСТОРІЯ ПРОТИСТОЯНЬ

Для "Шахтаря" і "Манчестер Сіті" це буде п'ятий очний матч між собою. Раніше "гірники" і "городяни" зустрічалися на груповому етапі Ліги чемпіонів у двох попередніх розіграшах турніру. У сезоні-2017/18 команди обмінялися домашніми перемогами - 2:0 у Манчестері і 2:1 у Харкові. При цьому і "Манчестер Сіті" і "Шахтар" вийшли в 1/8 фіналу турніру - "городяни" з першого місця, а "гірники" - з другого.

Роком пізніше обидві зустрічі виграв англійський топ-клуб. У Харкові підопічні Гвардіоли відсвяткували перемогу з рахунком 3:0, а в Манчестері - 6:0. "Городяни" прогнозовано фінішували першими у групі, а чемпіон України став третім, пропустивши вперед ще і французький "Ліон".

ДУМКИ ФАХІВЦІВ

Футбольний експерт Михайло Метревелі вважає, що "Шахтарю" потрібно ризикнути в матчі з "Манчестер Сіті" і використовувати високий пресинг. "Ми пам'ятаємо два останні матчі проти "Манчестер Сіті". Необхідно винести уроки. Друге - потрібно вибрати тактику. Це може бути високий пресинг, ось як "Зоря" грала проти "Шахтаря".

"Шахтар" дуже погано перетравлює, коли грає без м'яча. Можна спробувати ризикнути в домашній грі, зіграти ось таким чином", - сказав Метревелі.

Спортивний коментатор Олексій Андронов вважає, що в матчі обов'язково будуть забиті м'ячі. "Мені здається, це той матч, від якого треба чекати забитих м'ячів. Команди недавно грали між собою в Лізі чемпіонів. І тоді це був суцільний жах для донецького клубу. Зараз і "Манчестер Сіті" дещо інший, не такий невразливий. Змінився і "Шахтар", - сказав Андронов.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії