RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Великий спадкоємець Джордана: кого втратив світ з відходом Брайанта

Один з найкращих баскетболістів у історії трагічно загинув у США

Один з найкращих баскетболістів у історії трагічно загинув у США

26 січня став одним з найчорніших днів у історії світового баскетболу. У цей день з життя пішов легендарний Кобі Брайант - він загинув у авіакатастрофі. Жаху інциденту, що трапився, додає той факт, що разом з Брайантом загинула його 13-річна дочка Джианна. Дівчинка також займалася баскетболом і у фатальний день прямувала з батьком в академію, щоб взяти участь у матчі. Вертоліт разом з Брайантом, а також ще одним батьком з дівчинкою звалився на землю в місті Калабасас в окрузі Лос-Анджелес (штат Каліфорнія). У результаті катастрофи не вижив ніхто.

Брайант народився 23 серпня 1978 року у Філадельфії. Його батько - Джо Брайант також був баскетболістом і виступав за клуби НБА і Італії. У віці шести років Кобі разом із сім'єю переїхав до Італії, де вивчив італійську та іспанську мови. У 1991 році Джо Брайант завершив професійну кар'єру і сім'я повернулася до США.

Кобі навчався у школі Лауер Меріон у місті Ардмор (Пенсильванія). З юних років у нього проявилися видатні баскетбольні здатності і він був визнаний найкращим баскетболістом серед школярів у США.

ВІДЕО. ПІД ЧАС НЕДІЛЬНИХ МАТЧІВ НБА КОМАНДИ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ БРАЙАНТА, ЗУПИНИВШИСЬ НА 24 СЕКУНДИ

У 1996 році Брайант на драфті НБА під 13-м номером був обраний клубом "Шарлотт Хорнетс", який відразу після цього обміняв його в "Лос-Анджелес Лейкерс". Через рік молодий баскетболіст став переможцем НБА в конкурсі найкрасивіших кидків зверху. Уже в перші роки кар'єри Кобі стали порівнювати з легендарним Майклом Джорданом, називаючи його майбутнім наступником "Його Повітряності". Забігаючи вперед, можна сказати, що Брайант виправдав усі очікування.

За свою кар'єру Брайант п'ять разів ставав чемпіоном НБА (2000, 2001, 2002, 2009 і 2010). Вболівальники 18 разів обирали його для участі в матчах всіх зірок НБА. За цим показником Кобі поступився тільки іншій легенді НБА - Каріму Абдул-Джаббару (19). Вперше Брайант зіграв у матчі всіх зірок у віці 18 років і 158 днів, ставши наймолодшим учасником матчу-бенефісу.

ВІ ДЕО. НАЙКРАЩІ МОМЕНТИ З ГРОЮ БРАЙАНТА

У 2006 році Брайант набрав 81 очко в матчі НБА, показавши другий результат в історії. Більше нього очок в одному матчі набирав тільки Уїлт Чемберлен (100 очок у 1962 році). У 2016 році Кобі завершив кар'єру і у своєму прощальному матчі набрав неймовірні 60 очок. Всього за кар'єру він набрав 33 643 очки, що є четвертим показником в історії НБА.

У 2001 році Брайант одружився на танцівниці Ванессі Лейн, хоча проти цього виступали всі його родичі. У шлюбі у подружжя Брайантів народилися четверо дочок - Наталя, Бьянка, Капрі і Джианна. На жаль, Джианна пішла на небо разом з батьком.

Читайте також

Атлетіко - Жирона - 3:1 гол та промах Довбика

Довбик знову забив на Жирону, яка зіграла драматичний матч проти Атлетіко у Мадриді

ПСЖ - Барселона - 2:3 паризький трилер у Лізі чемпіонів

ПСЖ і Барселона влаштували паризький трилер у першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Реал - Манчестер Сіті - 3:3 фантастична битва у Лізі чемпіонів

Реал та Манчестер Сіті влаштували фантастичне видовище у Мадриді