RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Усик і Ломаченко - зрадники України? Всі подробиці скандалу

Українські боксери Усик і Ломаченко увійшли в число зрадників України

Українські боксери Усик і Ломаченко увійшли в число зрадників України

Олександр Усик і Василь Ломаченко - великі українські боксери. Перший встановив унікальний для української історії рекорд, зібравши в свої руки всі чемпіонські пояси в крузервейті, а другий продовжує методично знищувати суперників в напівлегкій і легкій вазі. Але сьогодні кумири багатьох українців потрапили в гучний скандал у зв'язку з їх позицією по українсько-російській війні. Відомий сайт "Миротворець" вніс боксерів в список "зрадників батьківщини". Чому так сталося - в матеріалі "Апострофа".

"Заперечення російської агресії. Участь в антиукраїнських пропагандистських заходах Росії (країна-агресор). Маніпуляція суспільно значимою інформацією. Противники незалежності українського православ'я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ", - йдеться в описі злодіянь боксерів.

За що ж все-таки українці потрапили до "чорного списока"? Насправді Усик і Ломаченко протягом тривалого часу не приховували свого доброзичливого ставлення до Росії, незважаючи на окупацію Криму і розв'язану війну на Донбасі. Останньою краплею став, по всій видимості, той факт, що Усик і Ломаченко знялися в російському фільмі про церкву.

Втім, і до цього боксери не раз потрапляли в скандали пов'язані з Росією.

Деякий час назад Усик і Ломаченко привітали українців зі святом Великодня, але в відеоролику були присутні і російські актори, які підтримують владу Путіна.

На початку 2020 року Ломаченко тричі розлютив українців. Спочатку він опублікував провокаційний ролик з російським спецназом.

Потім сфотографувався в хокейній формі, з нанесеним на неї прапором Російської Імперії.

Після цього Ломаченко назвав росіян братами. На довершення до всього з'явилася інформація, що тренер і батько Ломаченко може стати наставником російського чемпіона UFC Хабіба Нурмагомедова.

Не відставав від Ломаченко і Усик. Олександр неодноразово неоднозначно висловлювався про Крим, заявивши, що Україна кинула своїх людей. Також він говорив, що продовжує дружити з росіянами, назвавши війну на Донбасі розбіркою царьків. На довершення до всього Усик обізвав співвітчизників скигліями, які не гідні великих грошей.

З іншого боку, і сам сайт "Миротворець" користується репутацією ресурсу, де, в порушення чинного законодавства, публікуються особисті дані громадян, що ставить під загрозу їх життя та здоров'я, а також може використовуватися, як інструмент для політичного тиску.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії