RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Олімпійські ігри виконують дуже важливу місію для українців - Жан Беленюк

Нардеп-чемпіон розповів, скільки носитиме медаль з собою

Нардеп-чемпіон розповів, скільки носитиме медаль з собою Жан Беленюк - олімпійський чемпіон Фото: facebook.com/olympicua

Борець греко-римського стилю і народний депутат, член фракції "Слуга народу" ЖАН БЕЛЕНЮК, що виборов золоту медаль на Олімпійських іграх у Токіо, в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV поділився враженнями про омріяну перемогу. Також Жан розповів, як його вітали з перемогою та скільки доведеться носити медаль із собою.

- Вітаємо вас із "золотом". Як враження? Найпростіше запитання, але дуже хочеться з вами розділити ці почуття.

- Враження дуже позитивні, тому що я пройшов довгий шлях до цієї медалі. Мені дуже приємно, що вдалося потішити всю Україну цим здобутком. Дуже приємно.

Зараз трохи виснажений, летимо додому. Дай Боже, вже в домашній умовах поспілкуватися з близькими, з друзями - і вже повною мірою відчути смак цієї перемоги, смак цієї медалі.

- Вже вдалося відчути шквал привітань від рідних, від близьких? Як Україна вітала?

- Ой, дуже активно вітали. Дуже багато в мене і дзвінків було, і смс. Я не знаю, скільки часу займе в мене перегляд цих смс. Я намагаюся відповідати, але це не дуже виходить, тому що поки відповідаєш на одну, ще кілька нових приходить. Таке враження, що дійсно святкувала вся країна.

Дуже приємно, що такі змагання як Олімпійські ігри, по-перше, об’єднують людей і, по-друге, вони популяризують спорт, активний спосіб життя у нашому суспільстві. Я вважаю, що це дуже важливо, тому що безпосередньо впливає на тривалість і якість життя українців.

Будемо сподіватися, що після Олімпійських ігор буде наступна хвиля активності, будуть дітки приходити на всілякі спортивні секції, і наш масовий спорт матиме широку платформу для залучення дітей, які в майбутньому можуть стати тими ж олімпійцями.

Читайте: Історична медаль: одеситка принесла Україні олімпійське "срібло"

- Медаль у вас поруч?

- Авжеж, тому що всі підходять фотографуватися. Впізнають в аеропорту. Медаль постійно зі мною і так буде найближчі місяць-два, тому що це моя друга олімпійська медаль.

У 2016-му я посів друге місце в Ріо. І відтоді я вже досвідчений і знаю, що треба ходити скрізь з медаллю, тому що якщо один раз прийдеш без неї, то всі спитають: "А навіщо ти без неї прийшов? Ти нам не цікавий, нам треба медаль подивитися".

- Її можна взяти в літак чи треба здавати в багаж? Як це з медалями відбувається?

- З медалями тут навіть документи не перевіряють. Я жартую. Справа в тому, що можна. Це ж просто залізо, нічого такого немає. Але важка, якщо чесно. Порівнюючи з медаллю з Ріо, та медаль була не така важка, як ця. Не пожалкували японці металу.

Читайте також

Реал - Баварія - 2:1 фантастичний камбек Королівського клубу у півфіналі Ліги чемпіонів

Реал та Баварія у фантастичному матчі визначили другого фіналіста Ліги чемпіонів

ПСЖ - Боруссія - 0:1 "шершні" у фіналі Ліги чемпіонів

Відбувся півфінальний матч у відповідь Ліги чемпіонів ПСЖ - БОРУСІЯ Дортмунд - дивитися live з Парижу

Боруссія - ПСЖ - 1:0 німці роблять маленький крок у фінал ЛЧ

Боруссія та ПСЖ зіграли перший матч у півфінальній стадії Ліги чемпіонів

Новини партнерів