RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Український ганьбіт: чому бій Усика подивилися не всі

Українське телебачення наплювало на своїх глядачів

Українське телебачення наплювало на своїх глядачів Фото:

У ніч на неділю, 26 вересня, український боксер Олександр Усик сенсаційно переміг британця Ентоні Джошуа. Поєдинок в Лондоні став історичним - перемога дозволила Усіку стати володарем поясів чемпіона світу за версіями WBA, IBF, WBO, IBO. В той же час, українське телебачення зробило все можливе для того, щоб історичну перемогу Усика побачило якомога менше українських глядачів.

Бій між Усиком та Джошуа проходив на лондонському стадіоні, де грає футбольна команда англійської Прем'єр-ліги Tottenham Hotspur. Тому симпатії глядачів та букмекерів були на боці Джошуа. Напередодні 12-ти раундового поєдинку Олександр Усик вважався андердогом.

Проте хід бою спростував всі прогнози. Олександр Усик вигравав раунд за раундом. Останній 12-й або як його ще називають - чемпіонський раунд не залишив жодних сумнівів у тому, що саме українець цього вечора і повинен стати чемпіоном. Під кінець останньої трихвилинки Усик притиснув свого суперника до канатів і почав буквально розстрілювати точними ударами. Фінальний гонг пролунав на кілька секунд раніше і, судячи з виразу обличчя британця, він був дуже радий, що не опинився на ринзі.

Ті хто побачив цей боксерський спектакль, отримали повне задоволення. Але побачити його змогли далеко не всі.

Українське телебачення повністю проігнорувало цей поєдинок. Подивитися його можна було лише за допомогою інтернет-сервісу MEGOGO, попередньо придбавши кард для включення трансляції. По-перше, такий підхід автоматично відсік від перегляду бою жителів населених пунктів, де ще немає швидкісного інтернету. А по-друге, подивитися бій не вдалося навіть тим, хто купив підписку. За лічені хвилини до початку соцмережі почали заповнюватися обуреними скаргами українських уболівальників. Незважаючи на заплачені гроші - від 99 гривень за право включити трансляцію, картинка виявилася недоступною для частини користувачів. Трансляція або зависала, або ж просто не включалася. Явно сервіс MEGOGO технічно виявився не готовим до такого великого напливу глядачів. Пізніше в MEGOGO вибачились за збій і пообіцяли повернути передплатникам гроші.

Ось що побачили на MEGOGO багато користувачів, які купили право на перегляд бою

Розчарованим уболівальникам нічого не залишалося, як чекати результатів поєдинку постфактум. Чи не єдиним телеканалом, який показував бій Джошуа-Усик безкоштовно, виявився... російський РенТВ. Як відомо, мовлення російських телеканалів на територію України перекрито, але, якщо дуже хочеться, по інтернету їх знайти можна. Ваш покірний слуга вчасно роздобув одне з посилань і зумів подивитися тріумфальний для українського боксера бій від початку і до кінця саме по РенТВ.

Непатріотично? Швидше за все, так. Але підкажіть інший вихід, якщо українському телебаченню плювати на свого глядача? Саме так, до речі, і програються інформаційні війни. Безнадійно і з тріском. Коли ключові інформаційні приводи, на зразок блискучої перемоги українського боксера, просто зливаються нами ж в унітаз.

До речі, бій на РенТВ вели два коментатора. Одним з них був відомий російський боксер-важковаговик (в минулому), а нині депутат Держдуми РФ Микола Валуєв. Обидва росіянина досить щиро вболівали за Олександра Усика, радіючи його перемозі. А ось тут поставимо три крапки. Нехай читач сам зробить висновки.

Читайте також

Баварія - Реал: онлайн трансляція півфіналу Ліги чемпіонів

Пряма трансляція матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів БАВАРІЯ Мюнхен - РЕАЛ Мадрид - дивись онлайн з Альянц-Арени

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу