RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Шок і перші версії: теракт у Манчестері на обкладинках світових ЗМІ

Теракт у Манчестері в публікаціях світових ЗМІ

Теракт у Манчестері в публікаціях світових ЗМІ В понеділок увечері після концерту на стадіоні в британському Манчестері відбувся теракт Фото: @ScottishSun

В понеділок, 22 травня, увечері після концерту на стадіоні в британському Манчестері пролунав вибух, в результаті якого загинули більше двох десятків людей, ще 59 отримали поранення. Поліція вже назвала інцидент терористичною атакою і підтвердила смерть ймовірного терориста. Зараз правоохоронні органи намагаються з'ясувати, чи діяв смертник сам, і з ким був пов'язаний.

"Апостроф" підготував огляд публікацій та обкладинок світових і британських ЗМІ, присвячених подіям в Манчестері. Головні видання країни вранці вийшли з повідомленнями про жахливу атаку, в якій загинули щонайменше 19 осіб - на той момент була відома саме така цифра. Manchester Evening News назвав це "терором на арені", а The Scottish Sun - "терором на підлітковому концерті". Інші ЗМІ звернули увагу на кількість жертв та причетність смертника до теракту.

В результаті терористичної атаки, яка сталася в Манчестері в понеділок о 22:35 за британським часом (00:35 за київським), загинули 22 особи, включаючи дітей. Поранено - 59 людей. Їх зараз лікують в шести лікарнях міста, повідомляє BBC. За словами поліції, терорист привів у дію саморобний вибуховий пристрій. Чоловік загинув на місці теракту, і зараз поліція намагається з'ясувати, чи діяв він самостійно. Видання також наводить слова головного констебля Манчестера Іена Хопкінса, який називає теракт найжахливішим інцидентом в історії Великого Манчестера. За словами британського міністра внутрішніх справ Амбер Радд, варварська атака навмисне була націлена проти найбільш уразливих.

Політик мала на увазі аудиторію концерту "для підлітків", після якого і сталася трагедія - виступала американська виконавиця Аріана Гранде. Співачка залишила сцену незадовго до вибуху. BBC наводить слова очевидців трагедії. Енді Хоулі, який прийшов на стадіон забрати своїх дружину і дочку, вибуховою хвилею відкинуло "приблизно на 30 футів".

Очевидці стверджують, як пише The Guardian, що бачили на місці події металеві болти і гайки, які, схоже, були використані при виготовленні вибухового пристрою. Розслідуванням трагедії займаються контртерористична мережа поліції та Служба безпеки MI5, підрозділи контррозвідки.

Видання також цитує світових лідерів і політиків, які висловили співчуття у зв'язку з терактом в Манчестері: Ангелу Меркель, Дональда Трампа, Алексіса Ципраса, Маріано Рахоя, Девіда Кемерона та інших. Через теракт британські політичні партії зупинили агітаційні кампанії напередодні загальних парламентських виборів.

@DailyMirror
1 / 1
@ScottishSun
1 / 1
@guardian
1 / 1
@MENnewsdesk
1 / 1
@barneyhenderson
1 / 1
pressgazette.co.uk
1 / 1

Не дивлячись на те, що з'явилася інформація про відповідальність за вибух терористів ІДІЛ, британські ЗМІ висувають різні версії. The Telegraph звертає увагу на святкування в пов'язаних з Ісламською державою акаунтах у Twitter: хештег про теракт у Манчестері супроводжують радісні повідомлення, також з'явилося відео з погрозою щодо майбутніх атак. Героями іншого матеріалу газети стали батьки, які розшукують своїх дітей після концерту.

Якщо слідство підтвердить, що причиною вибуху була саме терористична атака (теракт вже підтверджено, на момент виходу публікацій розглядалися різні версії, - "Апостроф"), то цей теракт буде найбільшим в Британії з моменту атак смертників 7 липня 2005 року, коли в центрі Лондона загинули 52 особи.

Не оминули увагою цю подію й іноземні ЗМІ. Зокрема, The Washington Post звертає увагу на те, що поліція підозрює в причетності до інциденту терориста, а також наводить слова анонімних американських офіційних осіб зі сфери безпеки, які висловлюють аналогічні підозри. The Wall Street Journal нагадує, що ця атака, якщо буде підтверджено терористичний характер, стала другим терактом в Британії в цьому році і найбільшим з 2005 року. Звертають увагу на кількість жертв також The New York Times, французька Le Figaro, німецький Die Welt і інші.

The Wall Street Journal
1 / 1
The Washington Post
1 / 1
Le Figaro
1 / 1
Time Magazine
1 / 1
Die Welt
1 / 1
Bild
1 / 1
The New York Times
1 / 1
Corriere della Sera
1 / 1
Jornal O Globo
1 / 1
Clarín
1 / 1

Читайте також

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Росія розраховує, що країни Заходу змусять Україну сісти за стіл переговорів із Путіним