RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірус вбив 64 тисячі людей: що відбувається в Україні і світі (хроніка 4 квітня)

Небезпечну хворобу підхопили понад мільйон людей

Небезпечну хворобу підхопили понад мільйон людей Фото: з відкритих джерел

Смертельний коронавірус продовжує поширюватися по світу - кількість заражених перевищила мільйон людей і продовжує швидко зростати.

Найбільше смертельних випадків від COVID-19 в Італії, Іспанії та Франції.

В Україні у зв'язку з поширенням коронавірусу посилили карантин. Зокрема, тепер на вулицю буде заборонено виходити компаніями більш 2-х людей (крім випадків супроводу дітей), а також гуляти в зелених зонах і влаштовувати пікніки. В країні заразились хворобою вже понад тисячу осіб.

"Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

22:24 ІТАЛІЯ ЦЬОГО НІКОЛИ НЕ ЗАБУДЕ!!! Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо щиро подякував українським медикам, які приїхали на допомогу італійцям.

"Щиро дякуємо Україні й її медикам за цей жест солідарності і міжнародної підтримки. Італія цього ніколи не забуде", – заявив під час зустрічі міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо.

22:01 ЗВЕДЕННЯ МОЗ НА 22:00:

Зареєстровано 1 225 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженнями випадків COVID-19.

Усього в Україні зафіксовано 32 летальні випадки від COVID-19.

Загалом 25 осіб вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

21:31 нові підтвердження коронавірусу в Україні:

- Сумська область. Заражені двоє дітей;

- Закарпаття. Коронавірус виявлений у жінки;

- Вінницька область, Ярмола. Вірус виявлений у чоловіка, який звернувся зі скаргами на підвищену температуру, сухий кашель і біль у грудях;

- Київ. Інфікування підтверджено у військовослужбовця Київського гарнізону. Пацієнт з кінця березня перебував на лікуванні в домашніх умовах з симптомами ГРЗ і температурою. Зараз стан здоров'я військовослужбовця задовільний;

- Луцьк. Двоє хворих на коронавірус у міській клінічній лікарні. Обидва - з важкими пневмоніями;

- Вінницька область. Шість дітей. Одна підключена до апарату ШВЛ;

- Полтавська область. Перший випадок у Миргороді.

20:33 Китай безкоштовно відправив в американський штат Нью-Йорк тисячу апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Саме цей регіон США є найбільшим за кількістю заражень у світі - більше 100 тисяч.

За словами губернатора штату Ендрю Куомо, ще 140 апаратів ШВЛ надійдуть зі штату Орегон.

У штаті більше 5 тисяч померлих, зокрема за добу від COVID-19 померли 630 осіб.

20:14 в Британії коронавірус виявлений у нареченої прем'єра Бориса Джонсона Керрі Сімондс

"Протягом останнього тижня я перебуваю в ліжку з симптомами коронавірусу", - написала Сімондс в Twitter.

Раніше коронавірусом заразився сам Борис Джонсон. Зазначимо, що Керрі і Борис чекають на первістка.

19:38 померлих від короновірусу киян можна буде лише кремувати. Про це заявив мер Віталій Кличко.

"Згідно з протоколом лікарів, для загиблих передбачена кремація з метою запобігання поширенню інфекції", - сказав Кличко.

19:26 УМАНЬ. Продовження історії з померлим від коронавірусу громадянином США. У його 48-річної дружини, а також двох дітей (хлопчик 16 років і дівчинка 18 років) виявлено COVID-19.

Крім того, на самоізоляції ще близько 50 людей, з якими контактував померлий.

Нагадаємо, що померлому хасиду було 47 років. Він прибув до Умані 11 березня з дружиною і шістьма дітьми. Чоловік не підпускав до себе лікарів і не дотримувався рекомендацій медиків.

19:14 РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. У Сарненському районі вже п'ятий летальний випадок від коронавірусу. Помер дідусь 77 років з с Чудель, який мав ускладнений анамнез інфаркт міокарду. Про це повідомив головний лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк.

Також двоє медпрацівників реацімаційного відділення отримали позитивні ПЛР-аналізи. Вони перебувають в самоізоляції, їхній стан здоров'я близький до задовільного.

19:02 ІТАЛІЯ!!! За добу померла 681 людина. Загальна кількість смертей вже перейшла 15-тисячний рубіж - 15 362. Крім того, за добу виявлено 4 805 нових заражень. У лікарні за минулу добу потрапило 2 886 осіб.

18:44 ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ. Днями померла жінка з села Жуків Тлумацького району. Сьогодні у МОЗ підтвердили, що вона була інфікована коронавірусом. Це вже шоста жертва вірусу у області

18:28 статистика захворюваності на дану хвилину. Це ще без Туреччини, Франції та Італії

18:04 ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. Ще у 19-ти пацієнтів виявлено коронавірус. Нагадаємо, Чернівецька область першою повністю ізолювалася

17:51 на вулицях індійської столиці Делі можна зустріти ось такі графіті з текстом "Залишайтеся вдома, будьте у безпеці".

Зазначимо, що в Індії 3 082 особи інфіковані COVID-19, Померли 86 осіб

17:41 сумні новини з Туманного Альбіону. У Великій Британії від коронавірусу померла 5-річна дитина. Це наймолодша жертва вірусу не лише у Британії, але й по всій Європі. Зазначимо, що за останню добу від коронавірусу в Британії померли 708 людей, а загальна кількість жертв складає 4353 особи.

17:37 а це українські медики у складі 20 осіб, що прибули в італійський регіон Марке, де протягом двох тижнів допомагатимуть місцевим колегам у боротьбі з коронавірусом.

17:31 ІВАНО-ФРАНКІВСЬК одужує. Принаймні, про це повідомив мер міста Руслан Марцинків.

"Сьогодні 12 пацієнтів були виписані з міської клінічної лікарні №1, а з Центральної міської клінічної лікарні за останні два дні виписали 24 пацієнтів, які були госпіталізовані з підозрою на коронавірус, але одужали. Це свідчить про те, що наші міські лікарі творять чудеса. Дійсно лікують людей. Одужують навіть важкі хворі старшого віку 80 років. І це позитивна тенденція в Івано-Франківську", - сказав Руслан Марцинків.

17:23 Прем'єр-міністр Денис Шмигаль нагадує, що карантин – це не канікули. А за порушення правил карантину, додає голова уряду, відповідно до ст. 325 ККУ, діє штраф від 17 тис. до 51 тис. грн або позбавлення волі на строк до 3 років.

"Країни по всьому світу запроваджують жорсткі санкції за порушення правил карантину, адже мова йде не просто про хворобу, мова йде про тисячі людських життів", - заявив Шмигаль.

17:08 у Німеччині футбольний клуб "Боруссія" з Дортмунда надав свій стадіон "Сигнал Ідуна Парк" для обстеження пацієнтів з коронавірусом. Це один з найбільших стадіонів у Європі

17:03 ВОЛИНЬ!!! Ще одна смерть від коронавірусу. Помер 62-річний водій швидкої Старовижівської центральної районної лікарні. Чоловік був госпіталізований з двосторонньою пневмонією. ПЦР-аналіз підтвердив коронавірусну інфекцію.

Волинські ЗМІ пишуть, що чоловік контактував з родичем, який повернувся з-за кордону.

16:57 Кияни, готуйтеся до того, що можуть заборонити пересуватися навіть на автомобілях. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко

"Щоб інфекційного вибуху не було, коли можуть бути інфіковані тисячі або десятки тисяч людей, ми однозначно будемо приймати більш жорсткі правила і можемо припинити взагалі пересування вулицями нашого міста приватнго транспорту", - заявив Кличко.

16:37 СИТУАЦІЯ ЗНАЧНО ГІРША, НІЖ У 2008. Про це заявили у Міжнародному валютному фонді. В організації додали, що за екстреною фінансовою допомогою до звернулися вже понад 90 країн – такого великого запиту в МВФ про допомогу ще ніколи не було.

16:23 ВОЛИНЬ. Маємо ще двох інфікованих людей. Лікар і медсестра, які робили розтин хворого на коронавірус волинського лікаря-гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19. Результати ще однієї медсестри очікують.

Волинські ЗМІ також повідомляють, що результати тесту родичі померлого отримали вже тоді, коли його тіло віддали для поховання й воно перебувало у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору Луцька. Влада це спростовує.

16:14 за добу кількість інфікованих у Королівстві Нідерланди збільшилась на 904 людини, померли 164 людини. При цьому Національний інститут здоров’я Нідерландів заявив, що кількість інфікованих та померлих насправді більша, оскільки медики не встигають тестувати всіх людей з признаками хвороби.

15:18 У Німеччині день за днем зростає смертність від коронавірусу. За останні 24 години в країні від цієї недуги померла 141 людина. Загалом померли вже 1 158.

Кількість інфікованих зросла на 6 000 – разом за весь час 85 778.

15:16 Станом на зараз у Польщі 3 503 інфікованих коронавірусом (+120 за добу), 73 померли.

15:13 Кабмін наполегливо рекомендує українцям перебувати надворі у медичних масках.

В Постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі.

Громадське місце - частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Але! Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади. Наприклад, у м. Києві до громадських місць відносяться також зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них; церкви та 50-метрова зона навколо них; заклади торгівлі закритого і відкритого типів, зокрема торгові ряди та ринки; кінотеатри та прилегла до них територія; тощо.

Тому ми наполегливо рекомендуємо перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент можете опинитись на території, яка підпадає під визначення "громадське місце".

15:05 У Кривому Розі тисячі робітників "АрселорМіттал Кривий Ріг" стоять у черзі по спецперепустки для проїзду в громадському транспорті.

14:35 Лукашенко видав рецепт боротьби з коронавірусом:

"Ящик" включив - коронавірус! Праску включив - коронавірус! Чайник включив - коронавірус! Звичайно, ми на це реагуємо, але ми не забуваємо, що вірусів у нас зараз, як зазвичай, море. Не треба дурістю займатися там, де не треба. Нас же завжди вчили - треба щоб провітрювання у приміщенні було; треба, щоб на свіжому повітрі та інше. Треба біля багаття посидіти погрітися, подихати цим димом, гаром та інше. Ну, боротися треба".

14:02 Лікар і медична сестра, які робили розтин хворого на коронавірус волинського лікаря-гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19. Результати ще однієї медсестри очікують. Про це заявив директор Волинського обласного патологоанатомічного бюро Володимир Онищук.

Розтин відбувався з дотриманням всіх процедур та в захисному спорядженні, адже вже тоді було відомо, що в померлого, ймовірно, є коронавірус. Медики почувають себе задовільно, симптомів хвороби не мають, перебувають на самоізоляції. Відповідно до процедури, у всіх приміщеннях після розтину провели чистку, обробку і прибирання.

13:14 У США померли вже 7159 людей. В країні наразі зареєстрували 277 522 підтверджених випадки Covid -19. Наступними після США йдуть Італія (14 681 летальний випадок) та Іспанія (11 198 летальних випадків).

13:08 У Чернівецькій області почала діяти комендантська година. Людей попросили закупитися продуктами та не виходити з дому з 13:00 4 квітня до 06:00 ранку понеділка, 6 квітня. Весь ранок у Чернівцях були черги в продуктові магазини.

12:45 У Чернівецькій області виявили перший випадок коронавірусу в поліцейського. Правоохоронець раніше контактував із хворою родичкою, відтоді перебував на самоізоляції.

12:37 У Бердичеві 4 квітня від коронавірусу помер 49-річий чоловік.

"Лікарі боролися до останнього, але хвороба виявилась сильнішою. Сьогодні вранці перестало битися серце бердичівлянина 1972 року народження, якого госпіталізували до Бердичівської міської лікарні 23 березня", - повідомив голова ОДА Віталій Бунечко..

2 квітня хворого ввели в стан медикаментозного сну, щоб покращити роботу легень, які не справлялись з хворобою.

Це друга смерть від коронавірусу у Житомирській області. Перший випадок в області, який став першим в Україні, був зафіксований 13 березня у місті Радомишль. Тоді померла 71-річна жінка, яка 1 березня повернулася з Польщі, захворіла й не відразу звернулася до лікарів.

11:40 Людям, які проходять лікування від COVID-19 на дому, буде заборонено виходити надвір взагалі. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Люди, які перебувають на самоізоляції, не частіше ніж два рази на тиждень можуть залишити місце для поповнення запасів предметів першої необхідності.

"Якщо ми не будемо вживати жорсткіших обмежувальних карантинних заходів, то ми можемо очікувати пік захворюваності вже починаючи з 14-15 квітня. Це може привести до великого масового надходження тяжких хворих до закладів охорони здоров'я і великої кількості негативних наслідків, в тому числі летальних", - сказав Ляшко.

11:07 В Харкові хтось вирішив, що карантин не для них. Зірвали стрічки заборони, грають в футбол. 25 школа на Салтівці.

10:51 На сьогодні в Києві вже 214 підтверджених випадків захворювання COVID-19. Кількість хворих киян збільшилася за минулу добу на 25 осіб:

+15 жінок у віці від 23-х до 65-ти років;

+10 чоловіків у віці від 17-ти до 68-ми років.

У тому числі захворіли коронавірусів ще двоє медиків. 10 пацієнтів були госпіталізовані в столичні лікарні. 15 - лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

Лабораторно підтверджені випадки додалися в наступних районах:

  • Голосіївський +3
  • Дарницький +1
  • Деснянський +2
  • Дніпровський +4
  • Оболонський +3
  • Печерський +3
  • Подільський +4
  • Святошинський +1
  • Солом'янський +2
  • Шевченківський +2

10:34 Американська співачка Pink повідомила, що перехворіла коронавірусів разом з трирічним сином. Зірка і її дитина були на самоізоляції, а через два тижні після лікування зробили повторні тести на COVID-19.

10:30 За кордоном від коронавірусу померли вже п‘ятеро українців. Чотири українки померли в Італії і ще один чоловік вчора помер у Франції.

10:25 За добу в Україні було 9 тис. викликів швидкої. З них 122 з підозрою на коронавірус. 90 людей госпіталізовано. Найбільше випадків за добу зафіксовано:

Тернопільська область - 21 випадок;

Чернівецька область - 35 випадків;

Київ - 15 випадків;

Івано-Франківська область - 13 випадків.

10:23 В Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що пацієнти, які знаходяться на самоізоляції, зможуть виходити за покупками в певний час, в радіусі не більш як 2 км.

За даними МОЗ, станом на 10:00 в Україні 1096 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 28 летальних, 23 пацієнти одужало. За добу було зафіксовано 154 нові випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

  • Вінницька область — 66 випадків;
  • Волинська область — 17 випадків;
  • Дніпропетровська область — 14 випадків;
  • Донецька область — 8 випадків;
  • Житомирська область — 9 випадків;
  • Закарпатська область — 24 випадки;
  • Запорізька область — 28 випадків;
  • Івано-Франківська область — 94 випадки;
  • Кіровоградська область — 19 випадків;
  • Київ — 195 випадків;
  • Київська область — 77 випадків;
  • Львівська область — 14 випадків;
  • Луганська область — 3 випадки;
  • Одеська область — 26 випадків;
  • Полтавська область — 8 випадків;
  • Рівненська область — 31 випадок;
  • Сумська область — 37 випадків;
  • Тернопільська область — 135 випадків;
  • Харківська область — 1 випадок;
  • Херсонська область — 8 випадків;
  • Хмельницька область — 10 випадків;
  • Чернівецька область — 206 випадків;
  • Черкаська область — 61 випадок;
  • Чернігівська область — 5 випадків.

09:56 Стихійний ринок в Харкові. Карантин? Ні, не чули. Багато хто без масок і не дотримується дистанції.

09:22 П'ятою зараженою в Запорізькій області стала депутат міськради Мелітополя Ірина Славова. Зараз жінка відчуває себе добре і слідує рекомендаціям лікарів.

09:11 У США частина в'язнів перейде на домашній арешт через коронавірус.

У країні за останню добу +32 850 заражених, 1 320 смертей (283 смерті в Нью-Йорку)

Всього: 277 621 заражених, 7 392 смерті.

Станом на 08:40 заражених на коронавірус:

США - 277 965

Італія - 119 827

Іспанія - 119 199

Німеччина - 91 159

Китай - 82 526

Франція - 65 202

...

Україна - 1072

Померло в світі від хвороби 59 929 людей.

08:36 У Херсонській області 4 нових лабораторно підтверджених випадки COVID-19:

- чоловік, 56 років з Таврічеська;

- дівчинка, 13 років з Чаплинки;

- жінка, 80 років з Херсона;

- 63-річна мешканка Херсона, яка контактувала з сином, хворим COVID-19.

Хворі кажуть, що не були за кордоном і не були в контакті з особами, що недавно повернулися в Україну.

08:11 Заступник голови ОПУ і секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко заявив, що розроблено кілька сценаріїв, за якими можуть посилювати карантинні заходи. Вони є секретними і їх поки неможливо розкрити.

"Є різні сценарії в залежності, який відсоток населення перебуває вдома, який ні. Кожен день моніториться ситуація, скільки людей перебуває на вулиці", - сказав Тимошенко.

08:04 В Росії хворих на коронавірус починають рятувати переливанням крові тих, хто видужали. З 4 квітня в країні скасовано всі міжнародні рейси, які вивозили росіян на батьківщину з інших країн.

Всього в Росії 4 149 заражених; з них в Москві - 2 923. 34 людини померли.

07:37 Україна запустила власне виробництво ПЛР-тестів.

"Замовлено 2 мільйони одиниць. Із наступного тижня щодня ми будемо отримувати від 2 до 7 тисяч таких тестів. Їх випробували, вони працюють і є значно дешевшими за іноземні", – заявив Кирило Тимошенко, заступник керівника ОПУ, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19.

07:00 Згідно з останніми даними загальна кількість померлих від COVID-19 в світі становить 58 901 (за статистикою в режимі реального часу можна стежити за посиланням).

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 14 681 особа, в Іспанії - 11 198, США - 7 152 і Франції - 6 507. У Китаї - 3 330 осіб. Всього в світі 1 099 389 інфікованих, одужали 226 603 людей.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (277 953), Італія (119 827), Іспанія (119 199), Німеччина (91 159), Китай (82 518), Франція (65 202) та Іран (53 183).

В Україні зафіксовано 1072 випадки коронавірусу. 27 летальних випадків. 23 людини одужали.

Читайте також

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Росія розраховує, що країни Заходу змусять Україну сісти за стіл переговорів із Путіним