RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Антирекорд США і Зеленський в госпіталі: все про пандемію коронавірусу (хроніка 11 квітня)

COVID-19 в світі заразилося майже 1,7 млн осіб - США залишаються лідером

COVID-19 в світі заразилося майже 1,7 млн осіб - США залишаються лідером Фото: ЕРА

Коронавірус COVID-19 продовжує стрімко забирати життя по всьому світу. При збереженні нинішніх темпів вже наступного тижня число заражених хворобою досягне 2 мільйонів.

У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні ряд областей вводить на вихідні жорсткий обмежувальний режим, який, зокрема, передбачає закриття всіх продуктових магазинів. Тим часом прем'єр-міністр вже опублікував план виходу країни з карантину до липня. "Апостроф" стежив за всім, що відбувалося в Україні і світі 11 квітня.

22:57 У Львові ще один смертельний випадок, повідомили в ОДА. В обласній лікарні померла 75-річна жінка. Госпіталізували її 7 квітня, а коронавірус підтвердили 10 квітня. Відзначається, що у жінки були супутні хвороби, зокрема - захворювання серцево-судинної системи.

22:42 У ЗСУ зареєстрували ще 7 випадків захворювання на коронавірус.

22:26 Канадські пенсіонери не сумують, не зважаючи на коронавірус і карантин. Мешканка міста Кінгстон, в провінції Онтаріо, 82-річна Аннетта Мюллер зустріла свою дочку, яка прийшла її провідати, плакатом з написом: "Потрібно більше вина".

21:58 Всього в Одеській області підтверджено 10 нових випадків: в Ізмаїлі, Одесі, Біляївці, Сараті і селі Старокозаче. Серед захворілих 4 жінки від 36 до 71 року і 4 чоловіки від 34 до 80 років. Хворі діти: дівчинка 8 років і хлопчик 3 років.

21:34 В Одеській області коронавірус підтвердили у двох дітей в місті Ізмаїл.

"Діти знаходяться в ізоляції, проводиться необхідне лікування. Спостерігається позитивна динаміка", - говорить мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

21:15 В Миколаївській ОДА, де довгий час не було жодного підтвердженого випадку коронавірусу, 11 квітня виявили два випадки захворювання (після візиту головного санітарного лікаря і звинувачень від СБУ). Обидві хворі - жінки-пенсіонерки, з села Воронівка Вознесенського район. Жінки з однієї сім'ї, нездужання відчули ще 6 квітня, однак до лікарів звернулися лише через три дні.

20:54 В США заявили, що навіть після кінця пандемії коронавірусу від рукостискань доведеться відмовитися. Ентоні Фаучи, радник з охорони здоров'я Білого дому, заявив, що відповідно до "нових стандартів" безпеки, американцям потрібно буде прийняти дві речі: регулярне миття рук з милом і повну відмову від рукостискань.

20:29 В Черкаській області, за інформацією ОДА, за останню добу було виявлено 7 нових випадків коронавірусу: шість з них у місті Кам'янка, один - в Черкаському районі. Одна людина в області померла.

20:07 Міністр оборони України Андрій Таран зізнався, що в ЗСУ не вистачає засобів захисту від коронавірусу.

"Відверто кажучи, ні. Не вистачає. Для того, щоб всіх забезпечити індивідуальними засобами у необхідній кількості, не вистачає. Але ми ведемо роботу, і дуже вдячні керівництву держави, яке виділяло від самого початку, від першого літака, який прилетів з Китаю, нам було виділено значну кількість засобів", - повідомив Таран журналістам.

19:46 США остаточно вийшли на перше місце в світі не тільки за загальною кількістю заражених, але і за числом смертей. Після появи оновлених "добових" даних з Італії, цей факт можна з впевненістю констатувати. В Італії - 19 468 смертей, в США - (за даними на 19:40) 19,827.

19:32 В Україні, тим часом, підтверджено ще дві смерті людей з коронавірусом. У Черкаській інфекційній лікарні помер 73-річний пацієнт. У нього була супутня кардіологічна патологія. Також одна жінка померла в Рівному. Вона, за словами лікарів, лікувалася в домашніх умовах, від госпіталізації відмовлялася.

19:19 В Італії знову зросла кількість смертей від коронавірусу. За останній день померло 619 осіб (вчора було 570). Також виявлено 4694 нових випадків. Загальні числа за час епідемії - 19 468 смертей і 152 271 випадків захворювання.

18:45 У Великобританії знову більше 900 загиблих від коронавірусу за день. За останню добу померло 917 осіб (вчора було 980 смертей). Загальна кількість померлих в країні - 9875 осіб. Також за день виявили 5233 нових випадків захворювання. Всього коронавірус в Британії було підтверджено у 78 991 особи.

18:18 В Білорусі коронавірусом заразилися сотні медиків. Найбільше хворих - у Вітебську та Мінську.

"На сьогодні лабораторно підтверджено 301 випадок зараження медичних працівників. По кожному випадку ми проводимо епідрозслідування", - йдеться в заяві міністра охорони здоров'я країни Володимира Караніка.

У ВООЗ, в свою чергу, серйозно стурбовані ситуацією в Білорусі і кажуть, що необхідно негайно вживати заходів. Рецепти боротьби з коронвірусом від Лукашенка поки, мабуть, не допомагають.

17:56 Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, у якого було виявлено коронавірус, йде на поправку. Про це повідомляють в його офісі. Увечері 10 квітня, Джонсона перевели з реанімації в звичайну палату і він почав ходити.

17:25 Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що кордони Європи зможуть відкрити тільки у вересні. Пов'язано це, за його словами, з тим, що епідемія протікає по різному в різних країнах: в Італії та Іспанії, наприклад, йде на спад, а в США досягає піку. Можливо, в наступні місяці епідемія почнеться і в інших країнах.

17:12 В Росії помер муфтій республіки Інгушетія Абдурахман Мартазанов. Раніше він був госпіталізований з діагнозом двостороння пневмонія. Перший з проведених тестів дав позитивний результат на коронавірус.

16:54 Країни, що постраждали від коронавірусу, намагаються підтримувати один одного. Німеччина передала для Великобританії, де епідемія виходить на свій пік, 60 апаратів ШВЛ. Апарати штучної вентиляції легенів з Німеччини стануть доповненням до 480 апаратів які раніше до Великобританії відправляли інші країни.

16:20 У Чернівецькій області на коронавірус захворіла 5-місячна дитина і її мати. Стан хлопчика - задовільний, у мами в п'ятницю ввечері була температура 37,8.

15:31 Від коронавируса в США помер громадянин України.

"10 квітня Генеральне консульство України в Нью-Йорку отримало інформацію про факт смерті громадянина України, який помер 7 квітня в лікарні Нью-Йорку Wyckoff Heights Medical внаслідок захворювання COVID-19", - заявили в МЗС.

15:22 Американські лікарі кріплять до захисних костюмів свої усміхнені фото, щоб пацієнтам з Covid-19 було комфортніше. Багатьох лякає вид медичних працівників, тому ті намагаються створити зв'язок між "ходячим скафандром" і людиною під ним.

15:18 В Іспанії за минулу добу зафіксовано 510 смертей - це найменший показник з 23 березня.

Всього в країні виявлено майже 162 тисячі підтверджених випадків зараження COVID-19. За останні 24 години в Іспанії зареєстрували 4 830 нових випадків. З початку пандемії в Іспанії померли 16 353 чоловік.

14:23 Зранку 11 квітня Яремчанська міська лікарня отримала результати лабораторних тестів трьох медичних працівників, госпіталізованих раніше з пневмоніями. У всіх трьох підтверджено COVID-19. Вони дихають самостійно, температура в межах норми – до 36,8.

13:49 В київському аеропорту Бориспіль приземлився літак з Об'єднаних Арабських Еміратів, який доставив на батьківщину 113 громадян України і партію медичного вантажу для боротьби з пандемією COVID-19.

Йдеться про засоби індивідуального захисту: 15 000 медичних халатів, 20 000 захисних масок, 500 000 рукавичок, 30 000 пар захисного взуття, 15 000 комбінезонів і 6 000 літрів дезинфікуючого засобу.

13:17 Зеленський відвідав зону проведення Операції об'єднаних сил у Донецькій області та ознайомився з роботою 66-го Військово-мобільного госпіталю для хворих на коронавірус.

13:11 За останні 24 години у США від коронавірусу померли 2 018 осіб. Це найбільша у світі кількість загиблих від епідемії протягом однієї доби. Загальна кількість загиблих зросла до 18 777. Найбільше смертей – понад 5800 – зареєстровані у Нью-Йорку.

Кількість підтверджених заражень в країні перевищила півмільйона – 501 609 випадків з початку епідемії.

12:32 У Росії офіційна кількість нових інфікованих коронавірусом за минулу лбу зросла на 1 667. Разом 13 584. З них 8 852 у Москві. Померли учора 12, разом 106.

РФ вже на 17-му місці у світі за кількістю інфікованих коронавірусом.

А ось відео, зняте в Москві:

11:50 На сьогодні в ЗСУ зареєстровано 10 випадків захворювання, з них 1 летальний. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

11:45 Уряд Іспанії розглядає питання про те, щоб не відкривати кордони для іноземного туризму в цей літній сезон з побоювань другої хвилі заражень.

11:39 Кличко заявив, що динаміка поширення вірусу в Києві тривожна. Кількість киян, хворих на коронавірус, за минулу добу збільшилася на 48 осіб. Також зафіксовано ще один летальний випадок.

Всього в столиці 396 випадків захворювання COVID-19. Захворіли 20 жінок у віці від 21 до 82 років і три дівчинки (3, 11 і 15 років), а також 24 чоловіки у віці від 20 до 82 років і 12-річний хлопчик.

11:12 У поліції прокоментували введення обмеження пересування на ці вихідні на Закарпатті, Буковині та Волини:

"Рішення комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо обмеження свободи пересування громадян носять рекомендаційний характер".

10:54 У Вознесенському районі Миколаївської області зафіксовані перші два випадки захворювання, заявив санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Прийшла оперативна інформація - у нас немає жодної області, в якій не зафіксовано випадків коронавірусу. Сьогодні перші два випадки коронавірусної хвороби зафіксували в Миколаївській області, в Вознесенському районі. У людей, які повернулися з Польщі. Вони не увійшли в статистику за минулу добу, але щойно повідомили, що випадки є. І Миколаївська область, на жаль, увійшла в число тих областей, де виявили коронавірус. Тому не раджу їхати в Миколаївську область святкувати Великдень", - сказав Ляшко.

10:10 В Ірпені помер чоловік від COVID-19. Ним виявився 68-річний житель міста,. Сьогодні о 06:00 ранку авто швидкої доставило його до Ірпінської міської лікарні з ознаками легеневої недостатності, підключили до апарату штучної вентиляції легенів... Врятувати пацієнта не вдалося.

Чоловік потрапив до лікарні вже в тяжкому стані, останні тижні до жодної з амбулаторій щодо ознак поганого стану не звертався.

Зараз проводять дезінфекцію будинку, де проживав хворий (район вулиці Северинівська) та придомової території.

09:35 В Україні 2511 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів) перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти). За добу було зафіксовано 308 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

  • Вінницька область — 151 випадок;
  • Волинська область — 52 випадки;
  • Дніпропетровська область — 55 випадків;
  • Донецька область — 11 випадків;
  • Житомирська область — 74 випадки;
  • Закарпатська область — 60 випадків;
  • Запорізька область — 64 випадки;
  • Івано-Франківська область — 274 випадки;
  • Кіровоградська область — 106 випадків;
  • Київ — 396 випадків;
  • Київська область — 149 випадків;
  • Львівська область — 96 випадків;
  • Луганська область — 3 випадки;
  • Миколаївська область — 0 випадків;
  • Одеська область — 51 випадок;
  • Полтавська область — 24 випадки;
  • Рівненська область — 103 випадки;
  • Сумська область — 69 випадків;
  • Тернопільська область — 208 випадків;
  • Харківська область — 8 випадків;
  • Херсонська область — 28 випадків;
  • Хмельницька область — 18 випадків;
  • Чернівецька область — 409 випадків;
  • Черкаська область — 93 випадки;
  • Чернігівська область — 9 випадків.

09:17 В Україні серед засуджених, осіб, узятих під варту, та персоналу Державної кримінально-виконавчої служби не зареєстровано випадків захворювання на COVID-19. Про це заявили у Департаменті з питань виконання кримінальних покарань.

09:03 США нададуть Італії гуманітарну допомогу, щоб продемонструвати лідерство країни всупереч "кампанії по дезінформації з боку Китаю і Росії". Про це йдеться у відповідному меморандумі, підписаному американським президентом Дональдом Трампом. Крім того, гуманітарна допомога Італії дозволить "знизити ризик повторної передачі вірусу з Європи в США і сприяти функціонуванню ключових ланцюгів поставок".

Про те, що Росія веде кампанію дезінформації про спалах коронавірусу, в кінці лютого з посиланням на американських чиновників повідомляла The Guardian. Фейкові акаунти в Twitter, Facebook і Instagram поширювали конспірологічні теорії про те, що саме США створили вірус, зокрема, розробка біологічної зброї приписувалася ЦРУ.

08:45 Міський голова Львова Андрій Садовий назвав фейковою інформацію про введення на території Львова комендантської години чи будь-яких інших додаткових обмежень.

У свою чергу голова ЛОДА Максим Козицький закликав мешканців області у період із 13:00 суботи і до 6:00 понеділка утриматись від перебування на вулиці та в громадських місцях. Правоохоронці контролюватимуть пересування автотранспортом на межі Львівської області з суботи і до завершення карантину.

08:16 Майже порожній Київ. На майданчиках немає дітей. Дороги практично без машин.

07:58 У Чернівецькій області священник, який хворіє на коронавірус, контактував із 123 вірянами та 4 священиками.

"Наші епідеміологи проводять детальні епідеміологічні розслідування... Ось ми маємо свіжий сьогоднішній результат - один священник з Новоселицького району контактував із 123 вірянами. І цей священник захворів на коронавірусну інфекцію. Всі ці віряни - контактні особи. Серед 123 людей, які належать до кола його контактних, з якими він спілкувався будучи вже хворим, знову ж таки ще четверо священників, які також пішли до своїх вірян", - заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

07:36 Туреччина вже оголосила про введення 48-годинної комендантської години в 31 провінції, включно з містом Анкара та Стамбул. Заборона на вихід з дому почала діяти з 00:00 годин 11 квітня до 00:00 годин 13 квітня.

07:30 В західних областях України можуть запровадити комендантську годину. Про це заявив радник міністра МВС Юрій Тандіт.

Пропозиції ввести комендантську годину нині є на Закарпатті, частково у Львівській, Волинській, Тернопільській та Чернівецькій областях. Повний перелік областей у МВС обіцяють оприлюднити вже сьогодні вранці.

Станом на 07:00 загальна кількість померлих від коронавірусу в світі становить 102 753 особи (за статистикою в режимі реального часу можна стежити за посиланням).

Найбільше в світі смертей зафіксовано в Італії - 18 849 осіб, в Іспанії - 16 081, в США - 18 758 і Франції - 13 197. У Китаї зафіксовано 3 343 померлих.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (501 419), Іспанія (158 273), Італія (147 577), Франція (125 931), Німеччина (122 171), Китай (83 003) і Велика Британія (74 605).

Читайте також

Від Парижу до Будапешта: навіщо Сі влаштував турне по Європі

Китаю дуже важливо закріпитись у Європі на тлі протистояння зі США

Заборона ТікТок: чи закриють в Україні популярну мережу

Штати мають чимало претензій до китайської компанії TikTok

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни