RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Куди долетять ракети Північної Кореї: приватна розвідка США опублікувала карти

Південна Корея стає потенційною жертвою під час ракетних випробувань північного сусіда

Південна Корея стає потенційною жертвою під час ракетних випробувань північного сусіда Фото: EPA/UPG

Експерти американської приватної розвідувально-аналітичної компанія Stratfor оцінили можливості балістичних ракет і артилерії, що знаходиться на озброєння Північної Кореї. У зону ураження потрапляють не тільки столиця Південної Кореї, Сеул і прикордонні території, але й держави в радіусі 2000 кілометрів від місця запуску ракет.

Аналітики називають чотири види балістичних ракет, що знаходяться як на озброєнні, так і на різних етапах проектування. На озброєнні КНДР є від 50 до 100 одноступінчатих балістичних ракет середньої дальності під назвою Нодон-1 і Нодон-2, що відрізняються дальністю польоту і оснащенням.

Також на озброєнні КНДР є балістичні ракети Тепходон-1 і Тепходон-2. Станом на 2006 рік Північна Корея могла мати на озброєнні 25-30 ракет Тепходон-1. Що стосується ракет Тепходон-2, то їх розробка поки триває, але перші випробування вже відбулися і виявилися провальними.

Північнокорейська артилерія, що базується на кордоні з Південною Кореєю, може вразити значну частину території південного сусіда. Столиця Південної Кореї, Сеул теж знаходиться в радіусі досяжності артилерії КНДР, запевняють аналітики приватної розвідки Stratfor.

Південна Корея стає потенційною жертвою під час ракетних випробувань північного сусіда. Оскільки є головною мішенню для удару у відповідь, якого може завдати Північна Корея. Крім того, країна перебувати в тривалій політичній кризі, пов'язаній з корупцією і відставкою президента Пак Кин Хе. Нещодавно виконуючий обов'язки президента Південної Кореї наказав своїм військовим посилити підготовку. Однак досі немає інформації про те, що країна зміцнює безпеку на кордоні, запевняють в Stratfor.