RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Ракетами по людях: весь жах ситуації, яку створив Путін

Путін довів Росію до такого стану, що на стрілянину з гелікоптерів не реагують ЗМІ

Путін довів Росію до такого стану, що на стрілянину з гелікоптерів не реагують ЗМІ Володимир Путін спостерігав за діями військ Росії і Білорусії на основному етапі спільних навчань "Захід-2017" на полігоні Лужский в Ленінградській області Фото: kremlin.ru

Інцидент з гелікоптером, що випустив ракети в людей під час навчань "Захід 2017", є черговим доказом того, що Володимир Путін і його ОЗУ повністю демонтували російську державу. Про це "Апострофу" розповів російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

- Як ви вважаєте, настільки слабка російська армія зараз або це технічні прорахунки?

- Технічні прорахунки можуть бути завжди, і у військових діях також. Але питання полягає в тому, скільки таких прорахунків, в яких вони масштабах, якого характеру. Відповідно, нещодавній заморський похід авіаносця "Адмірал Кузнєцов", що насмішив увесь світ димом як із паровоза, прекрасно поєднувався з потопленими дорогими літаками, які намагалися злетіти з нього і сісти на нього. І, власне кажучи, НАТО не знищило жодного російського військового літака за всю історію існування організації. А "Адмірал Кузнєцов" знищив одразу декілька під час свого так званого походу. А інцидент, який стався щойно, - з тієї ж серії.

Але мене турбує не це. Одна справа, коли абсолютно очевидно, що російська армія навіть не готова брати участі в міжнародній коаліції в Сирії, навіть якби було таке бажання при іншому керівництві в Росії та були би спроби втілити це в життя. А з такими інцидентами, як з гелікоптером, участь Росії в міжнародній коаліції в Сирії абсолютно неможлива. Мене як громадянина Росії цікавить питання: а де це висвітлюється, в яких російських ЗМІ? Тобто, гелікоптер завдає удару по глядачах на полігоні, російські військові гинуть на Донбасі і в Сирії, відбуваються якісь ще подібні речі, включаючи навіть терористичні акти, але це не показують по телевізору, не висвітлюють путінські ЗМІ. Все це вилазить у соцмережах, а ми всі говоримо: так, просто гелікоптер мав технічний збій, просто вдарив по людях, по машинах, просто російські ЗМІ нічого про це не показали, не розповіли, просто не повідомляється нічого про терористичні акти, просто порушується конституція і Путін йде на енний термін, просто у віолончеліста Ролдугіна знайшлися 2 мільярди доларів на офшорних рахунках і так далі за списком. Це говорить про те, що путінська ОЗУ повністю демонтувала державу і займається тим, що було показано в тому чудовому мультфільмі, який заборонений в Росії, з приводу того, як Путін "має" Росією.

І ще. "Адмірал Кузнєцов" і кілька утоплених літаків - це хороший показник того, в якому стані знаходяться військово-морський флот разом з авіацією.

- Ви говорите, що в Росії не показують те, що трапилося на навчаннях. Але чи не викликає це питань серед ваших співвітчизників: сталася трагедія, а про це всі мовчать?

- Викликає. Тому такі політики, як [Олексій] Навальний, можуть зібрати понад 100 тисяч людей на демонстрації в більш ніж 100 містах Росії одночасно.

- І чим це загрожує ОЗУ Путіна?

- А ніхто не знає, тому що механізми, які передбачають і прогнозують, зламані, оскільки державу демонтовано і знищено. Відповідно до конституції, держава складається з трьох гілок влади. А всі три гілки знищені - в Росії немає ні судової системи, ні парламенту, ні навіть президента з президентською владою. Знищені навіть два ключових механізми демократичної держави - як написано в російській конституції - знищені справедливі, чесні і демократичні вибори, а також знищено інститут змінюваності влади. Оскільки ось ці п'ять речей знищило путінське ОЗУ, то прогнозовані механізми не діють і ніхто зараз не може сказати, що буде.

- Наскільки висока ймовірність, що Навальний виведе людей на вулиці через таку ситуацію?

- Це механізм з такою кількістю рухомих частин, що ніхто нічого не може передбачити. Ми не знаємо, що буде в 2018 році, коли призначені так звані вибори Путіна; не знаємо, якою буде реакція всіх прихильників Навального, якого не допустять до виборів; не знаємо, якою буде реакція тієї частини населення, яка, як і я, не визнає вибори з прізвищем Путін, тому що Путін за конституцією не має права йти на вибори, так само як і не мав права йти на вибори в 2012 році. І, відповідно, наскільки їм доведеться фальсифікувати самі результати, наскільки їм доведеться визнавати ці вибори легітимними і як громадськість їх визнаватиме. Ми не знаємо безлічі інших факторів, які можуть статися до або після цих так званих виборів. Ніхто не зможе спрогнозувати, як це все закінчиться. В цьому і є весь жах ситуації, яку створили Путін і його ОЗУ.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію