RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Відхід з Донбасу не допоможе: дві причини, чому Путіна не повернуть до клубу великих держав

Країни G7 підтримують санкції проти Росії

Країни G7 підтримують санкції проти Росії Фото: EPA/UPG

Країни "Великої сімки" на зустрічі в Торонто підтвердили свою прихильність збереженню санкцій проти Росії через її дій в Україні. У G7 не бачать можливості повернення Росії в клуб, поки незаконно окупований Крим не повернеться під контроль України.

На що готовий або не готовий Володимир Путін, щоб повернутися в "сімку", "Апострофу" розповів російський публіцист Леонід Радзіховський.

Повернення Росії в "Велику вісімку" – це абсурдна ідея. Росію виключили чотири роки тому у зв'язку з подіями в Криму, і з того часу конфронтація зайшла набагато далі.

Тому навіть якщо Путін піде з Сирії та Донбасу, ні про яке повернення в "Велику вісімку" не може бути і мови як мінімум з двох причин.

Перша – це те, що Путін назавжди залишиться в Криму, а його виключили саме за це.

Друга: чи можна собі уявити спільне засідання прем'єр-міністра Великобританії, хто б це не був, тим більше Терези Мей, і президента Росії?! Ви наших людей газом труїте, а ми з вами обіймаємося і посміхаємося на "Великій вісімці"?

Але головне навіть не це. Обійматися і посміхатися – це робота політиків. Членство у "Великій сімці" означає дію за спільними правилами. Тоді це означатиме, що англійські правила включають анексію чужих територій і вбивство іноземних громадян в чужих столицях, і для приєднання Росії до "Великої сімки" англійці повинні анексувати якийсь шматок російської території і отруїти когось газом в Москві...

Якщо ж повернутися до першої причини, то повернення Криму – це просто абсурдне пропагандистське кліше. Абсолютно очевидно, що цього ніколи не станеться. Це суперечить базовим інстинктам будь-якого політика, тому що народ цього не прийме, навіть якщо в душі хоче і думає: "Та чорт із ним!", "Та пропади він пропадом!", "Усе одно він не наш". Люди можуть так думати, але політкоректність не дозволяє сказати.

Повернення Криму Україні неможливе, поки Росія – це Росія. Природно, настане час, коли не буде ні Росії, ні України, ні взагалі держав. У ході мінливої історії проблема Криму, як і проблеми Курильських островів, Карабаху, Калінінграда і ще сотні територій, не буде значущою. Зникнуть держави – ну і проблема зникне.

Читайте також

Провал українського "вікна": чому Кремль не зміг повісити "Крокус" на Київ

За терактом може стояти одне з угруповань Кремля

Бої на території Росії: які цілі у російських добровольців

Що відбувається у Бєлгородській та Курській областях РФ та які цілі у повстанців-добровольців

Битва за Молдову: здавалося б, до чого тут Україна

Кремль має розрахунок під час президентської кампанії послабити нинішнє керівництво Молдови