RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Російські олігархи усунуть Путіна: дві головні причини

Заяви Путіна про ядерну війну наблизили кінець його режиму

Заяви Путіна про ядерну війну наблизили кінець його режиму Володимир Путін на "Валдаї" Фото: kremlin.ru

Заяви президента Росії Володимира Путіна про ядерну війну означають лиш одне - режим Путіна стрімко наближається до свого кінця. Російські олігархи не стануть терпіти поведінку глави Кремля і спробують швидко його змістити. Таку думку висловив "Апострофу" французький політолог та журналіст Олів’є Ведрін, що живе та працює в Україні.

Заяви Путіна на "Валдаї" були дивними. Путін каже, що, якщо почнеться ядерна війна, росіяни потраплять до раю, а інші — до пекла. Це початок кінця для путінського режиму. Безліч друзів Путіна — дуже багаті люди, що мають мільярди доларів та євро… Хіба вони хочуть ядерної війни?! Хіба їм є діло до пекла та раю?! Це дуже по-дурному!

Те, що сказав Путін, не є аргументом. Ця риторика нагадує іранську диктатуру, ісламістсько-терористичний уряд.

Невже у Путіна немає іншого аргументу? Якщо немає, для мене це означає дві речі: по-перше, ця людина — ідіот. По-друге, це кінець для Путіна. Олігархи вважатимуть цей режим несповна розуму. Думаю, вони налякані. Угода багатіїв із владою виглядає приблизно так: поки в нас наші гроші, робіть, що хочете. Однак побачивши, яким шляхом іде Путін, вони спробують його змістити. Для цього вони можуть використати протести щодо пенсійної реформи. Ще однією проблемою є сміття навколо Москви. Разом ці два моменти можуть бути початком дуже великих проблем у Москві та Росії, їх можуть використати, щоб усунути Путіна.

Російські багатії хочуть покінчити із проблемами у відносинах з Заходом. І наступник Путіна муситиме шукати договору з Заходом.

Читайте також: Рай для Путіна: чому США і Європа повинні відповісти на погрози глави Кремля

Якщо ж повернутися до конференції, то "Валдай" — це ніщо, він лише для російського режиму. Нікому немає діла до "Валдаю", це не Давос. Єдине, що має значення з цьому форуму — ідіотська промова Путіна про ядерну війну.

Захід повинен говорити, що Путін — цілковитий ідіот. Ми повинні продемонструвати, що його кінець близько, що це початок його кінця. Звісно, це те, що треба говорити політологам, експертам та журналістам, а не дипломатам і політикам. І нас не має обходити, що про це подумають у Росії. Нас повинні турбувати росіяни, але не те, що скажуть російські експерти чи російська влада.

Ми повинні бути сильними, посилювати санкції. Ми не маємо боятися цих заяв, бо ядерна війна означатиме кінець режиму Путіна, олігархів, усього. Саме тому ці заяви настільки сміховинні. Ми маємо сприймати це з гумором.

Читайте також

Провал українського "вікна": чому Кремль не зміг повісити "Крокус" на Київ

За терактом може стояти одне з угруповань Кремля

Бої на території Росії: які цілі у російських добровольців

Що відбувається у Бєлгородській та Курській областях РФ та які цілі у повстанців-добровольців

Битва за Молдову: здавалося б, до чого тут Україна

Кремль має розрахунок під час президентської кампанії послабити нинішнє керівництво Молдови