RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Кавказький бунт: чомусь дагестанці відмовляються воювати в Україні

Україна може і повинна допомагати поневоленим кавказьким народам

Україна може і повинна допомагати поневоленим кавказьким народам Дагестанці не хочуть воювати в Україні Фото: з відкритих джерел

Жителі окупованого росією Дагестану відмовляються брати участь у загарбницькій війні проти України. Контрактники з Дагестану не виконують злочинні накази свого командування і повертаються до пунктів постійної дислокації підрозділу. Влада рф всіляко намагалася приховати ці дані від преси, та вони все ж просочилися у ЗМІ. І днями у столиці Дагестану стався вибух в житловому будинку нібито через витік газу. Однак за іншою версією, це міг бути підрив. Чому дагестанці не хочуть помирати в Україні та як це може вплинути на мобілізацію в рф - своїми думками в етері Апостроф TV поділився колишній співробітник Зовнішньої розвідки КДБ СРСР, доцент кафедри психології КНУ Олександр Зеленько.

Немає сумнівів, що цей будинок, який днями горів, був підірваний з метою провокації. Аби активувати кровну помсту і сказати дагестанцям: "Ось бачите, бандерівці вбивають ваших мирних жителів, а ви, боягузи, боїтеся їм помститися. Так, у вас не було бажання воювати проти України до цього, а тепер ви маєте не те що мотив, а обов'язок". А на Кавказі майже кожен є родичу кожному. І зараз влада буде повністю грати почуттями помсти.

Дивіться: У Дагестані тривають масові протести: протестувальники відбивають затриманих у поліції, відео

Це був лише перший будинок, який підірвало фсб, вони будуть і далі це робити. Будуть підриви авто, техногенні аварії з людськими жертвами. Їм потрібен ефект цивільних - і для цього вони підриватимуть магазини, зупинки транспорту тощо. Вони це видаватимуть за українські диверсії, але за цими терактами буде чітко видно почерк фсб.

Зараз російську верхівку найбільше цікавить імпульс кавказьких народів, щоб вони зненавиділи українців, і пішли з кровною помстою знищувати мирне населення.

Треба розуміти, що кавказькі народи надзвичайно територіальні. Це те, що поріднює українців і їх - вони мають свою землю, чужої їм не треба, але й свою не віддадуть. Тому там триває дуже високої інтенсивності територіальний конфлікт - "Ми не хочемо приєднуватися ні до якої імперії, хочемо жити по-своєму". Ось власне Кавказ має таку ідею. Плюс, у них дуже великі родинні зв'язки. Вони підтримують старі традиції, сімейні легенди, хто, коли, за кого і проти кого воював. Вони чудесно знають історію Другої світової і прекрасно пам'ятають, як депортували народи Кавказу у 40-х роках, як Сталін їх знищував, як ненавиділи в часи СРСР кавказців. Вони це дуже добре пам'ятають.

А задача наших спецслужб зокрема - освіжати пам'ять кавказців, допомагати поверненню їхньої історії, згадувати їх національних героїв. І до речі, на цьому полі ми можемо мати реальних союзників, які можуть надати нам реальну допомогу, стати другим фронтом. Тому Північний Кавказ - це дуже важливий фронт з хорошими перспективами. Головне - говорити людям правду 24 на 7.

Тому відмова дагестанців воювати - це лише перша пташка. За дагестанцями потягнуться і інші підрозділи. А ми повинні казати їм, що після того, коли ми відіб'ємо російську агресію, ми будемо продовжувати допомагати вам здобувати вашу самостійність і власну державність.

Читайте: "Інформація радує": Пугачова дізналася дату закінчення війни в Україні

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію