RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Порошенко відреагував на відкриття Путіним моста з Росії до Криму

Президент України Петро Порошенко звинуватив Кремль у цинізмі через відкриття Керченського моста в Крим напередодні чергової річниці депортації кримськотатарського народу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Порошенка, незаконне будівництво Керченського моста є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку РФ.

"Особливо цинічним є той факт, що його відкриття відбувається напередодні чергової річниці депортації кримськотатарського народу сталінським режимом", - зазначив президент.

Проте, як вважає Порошенко, Росії не вдасться легітимізувати тимчасову окупацію Криму.

ослідовні рішення цілої низки міжнародних судових інстанцій підтверджують – тягар вчиненого міжнародного злочину для Росії лише зростатиме. Україна і надалі послідовно захищатиме свої позиції. Нагадаю, на моє доручення до Арбітражного Трибуналу Конвенції ООН з морського права було подано клопотання про захист суверенних інтересів України, зокрема, у зв’язку із протиправним зведенням Керченського моста. Дуже прикро, що російська влада намагається втягнути у свої інфраструктурні авантюри і окремих представників європейського бізнесу, прагнучи там самим відкупитися від міжнародно-правової відповідальності. Упевнений, агресору це не вдасться, він нестиме відповідальність сповна", - пише він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Йосип Кобзон, Лев Лещенко, Олександр Буйнов та Олег Газманов відмовилися брати участь в церемонії відкриття мосту в окупований Крим.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Керченський міст до Криму доведеться знести.