RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Порошенко підписав важливий закон про військову службу

Президент Петро Порошенко підписав закон про зміни в проходженні громадянами військової служби.

Про це йдеться на сайті президента.

Ці зміни повинні спричинити підвищення мотивації громадян до проходження військової служби.

"Згідно зі змінами підвищується з 23 до 30 років вік прийому громадян в курсанти вищих військових навчальних закладів, що дозволить учасникам АТО і операції Об'єднаних сил надходити на навчання і продовжувати військову службу офіцерами або сержантами. Також підвищується до 60 років граничний вік перебування в запасі військовозобов'язаних- жінок, як це вже визначено для чоловіків, забезпечить гендерна рівність і збільшить мобілізаційний ресурс. Закон дозволяє також продовжувати в особливий період військову службу за новим контрактом на строк від 1 до 10 років, що сприятиме збільшенню кількості громадян, які бажають проходити військову службу за короткостроковим контрактом ", - говориться в повідомленні.

Документ також дозволяє звільнитися або укласти новий контракт військовослужбовцям, дія контрактів яких примусово продовжено після закінчення його терміну в особливий період, і військовослужбовцям, які уклали контракт до закінчення особливого періоду та оголошення демобілізації.

Закон також надає можливості військовослужбовцям, визнаним рішеннями військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров'я до військової служби, продовжувати проходження служби на військових посадах, які не потребують фізичних навантажень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Порошенко схвалив закон про трансплантацію.