RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

Київський аеропорт несподівано звинуватив НАБУ в причетності до небезпечного інциденту з літаком

Керівництво аеропорту Київ імені Сікорського (Жуляни) звинуватило співробітників Національного антикорупційного бюро України в інциденті з літаком авіакомпанії Bravo, який викотився за межі злітно-посадкової смуги 14 червня.

Про це повідомляється в заяві прес-служби, опублікованій на сторінці аеропорту в Facebook.

Як стверджується в повідомленні, в зазначений день керівництво "Жулян" і компанії Майстер-Авіа 19 годин утримували в своїх кабінетах без засобів зв'язку і можливості координувати роботу аеропорту.

"Таким чином було заблоковано роботу як комунального підприємства, так і приватної компанії Майстер-Авіа, що займається розвитком і обслуговуванням аеропорту", - йдеться в заяві.

У прес-службі відзначили, що результатом дій НАБУ стала неможливість запобігти аварії, що сталася з літаком авіакомпанії Bravo, який виконував рейс Анталія - Київ.

"Під час посадки в сильну грозу літак з 169 пасажирами на борту викотився за межі злітно-посадкової смуги. Ситуація ускладнювалася підвищеною загрозою вибуху: на борту літака знаходилося 4 тонни авіаційного пального. У цей час керівництво аеропорту, яке, по суті, знаходилося в заручниках у силовиків, не мало можливості вжити відповідних до погодної ситуації заходів", - відзначили в прес-службі аеропорту.

Крім того, наголошується, що такий інцидент стався вперше за 94 роки діяльності аеропорту.

"Команда аеропорту Київ вважає своїм обов'язком попередити, що у разі повторного блокування роботи об'єкта силовими структурами з метою забезпечення безпеки пасажирів і екіпажів обслуговування рейсів буде призупинено. Пріоритетом для підприємства залишиться безпеку пасажирів", - заявляють в прес-службі.

Нагадаємо, не так давно літак Yanair, що летів з України до грузинського Батумі, зміг здійснити посадку тільки з третього разу.