RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У США затримали агента Кремля: фото і подробиці про дівчину

У Вашингтоні затримали росіянку Марію Бутіну, яку звинувачують в незареєстрованій діяльності на території США в якості агента, що діє в інтересах РФ.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту США.

Максимальне покарання за цим звинуваченням становить 5 років в'язниці. Росіянку затримали 15 липня. Судові слухання у справі призначені на 18 липня.

Відзначається, що Бутіна намагалася "розвивати зв'язки в США і проникати в організації, що мають вплив на американську політику з метою просувати інтереси Російської Федерації".

"З початку 2015 року та принаймні до лютого 2017 року Бутіна працювала під керівництвом високопоставленого чиновника російського уряду, який раніше був членом парламенту РФ, а потім обійняв високу посаду в Центробанку. Цей чиновник був під санкціями Мінфіну США з квітня 2018 року", - заявили в Мін'юсті США.

Також повідомляється, що росіянка використовувала особисті відносини з громадянином США, які мають вплив на політику Вашингтона.

Видання Newsru.com пише, що ім'я Марії Бутини (або її повної тезки) спливало в новинах навесні 2017 року, коли в США зірвалася зустріч Дональда Трампа із заступником глави Банку Росії Олександром Торшиним. Росіянка фігурувала як помічниця Торшина з особливих доручень. Зустріч було скасовано в останній момент за ініціативою Білого дому.

Торшин є близьким союзником президента РФ Володимира Путіна і знаходиться в полі зору міжнародних правоохоронних органів через тривале розслідування, яке іспанська поліція проводить стосовно російського організованого злочинного синдикату, відомого як Taganskaya.

Як повідомляв "Апостроф", Мін'юст США пред'явив звинувачення 12 офіцерам ГРУ Міністерства оборони РФ у зломі електронної пошти демократів під час президентських виборів в США в 2016 році.