RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандальний суд над ветераном АТО в Італії затягується: опубліковано відео

В італійському місті Павія затягується судовий процес над колишнім службовцем Нацгвардії Віталієм Марківим, якого звинувачують в причетності до вбивства італійського репортера на Донбасі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На другому засіданні у справі, яке відбулося 14 вересня, суддя оголосив про перенесення дати суду на 23 листопада. Причиною такого рішення стало питання про неготовність України як держави приєднатися до процесу. Міністерство юстиції України повідомило італійській стороні, що визнає неправомірним процедуру вручення цивільного позову проти України, з яким звернулися журналістські організації Італії на попередньому суді 6 липня.

Нагадаємо, в липні 2017 року Італії за підозрою в причетності до вбивства в Донбасі фоторепортера Андреа Роккелі заарештували українського військового Віталія Марківа. Затриманий українець виявився заступником командира батальйону Нацгвардії.

Як писав "Апостроф", в січні 2018 року повідомлялося, що для розслідування в справі бійця Нацгвардії Віталія Марківа, який був арештований в Італії за підозрою у вбивстві, буде створена двостороння слідча група.