RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В УПЦ (МП) розповіли головні таємниці об'єднавчого собору

Об'єднавчий собор, де оберуть предстоятеля нової української помісної церкви відбудеться 15 грудня в Києві.

Єпископ Української православної церкви Московського патріархату Олександр Драбинко опублікував в Facebook лист-запрошення, в якому розкриваються подробиці зустрічі.

"Запрошуємо Ваше Високопреосвященство взяти участь разом з одним кліриком і одним ченцем або мирянином, кожен з яких матиме право голосу, для формування бюлетеня з трьох кандидатів в об'єднавчому Соборі в історичній церкві Премудрості Божої (Святої Софії) в Києві, в суботу, 15 Грудня 2018 для установки Статуту та канонічного обрання предстоятеля Автокефальної Православної Церкви в Україні, як попередньо було вирішено", - йдеться в листі Вселенської Патріархії.

Відзначається, що собор пройде під головуванням представника Константинополя митрополита Гальського Еммануїла в присутності президента Петра Порошенка.

У свою чергу в УПЦ Київського патріархату заявили, що напередодні Об'єднавчого собору зберуть свій собор для розгляду підсумків підготовчої роботи

Зокрема, 13 грудня мають обговорити процедуру висунення кандидатур на предстоятеля єдиної помісної автокефальної церкви і безпосередньо прийняти рішення щодо Об'єднавчого собору, повідомив Керівник інформаційного відділу УПЦ КП, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Про деталі функціонування майбутньої української помісної церкви читайте в матеріалі "Апострофа": Томос Україні: що вирішив Константинополь.