RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Захоплення кораблів ЗСУ: Україна оприлюднила докази проти Росії

Українські дипломати представили країнам ОБСЄ докази мілітаризації окупованого Росією Криму та прямої збройної російської агресії проти України.

Про це повідомили в прес-службі МЗС України, передає УНІАН.

Відзначається, що в рамках 25-ї зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ відбулося тематичний захід міністерського рівня "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна) і частин Чорного та Азовського морів".

Зокрема, захід відбувся за сприяння делегацій і за участю керівництва зовнішньополітичних відомств США, Канади, Польщі, Литви, Данії, Швеції, Великобританії, Латвії, Румунії, Грузії та Естонії.

"Широкій аудиторії учасників і ЗМІ були представлені докази мілітаризації Росією окупованого Криму і прямий збройної агресії РФ проти України в районі Керченської протоки, що представляє серйозну загрозу для всього чорноморського регіону", - йдеться в повідомленні.

У МЗС підкреслили, що в своїх виступах партнери висловили повну підтримку Україні, закликали до негайного звільнення українських військовополонених, а також обговорили можливі кроки в напрямку стримування агресора.

У міністерстві відзначили, що презентація мала важливе значення в контексті розгляду в грудні цього року Генеральній асамблеї ООН проекту української резолюції "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна) і частин Чорного та Азовського морів".

Як повідомляв "Апостроф", в США готують військову відповідь Росії за захоплення українських моряків.