RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Європі ввели санкції проти відповідальних за атаку на українські кораблі

Литва ввела національні санкції проти 20 чоловік, причетних до нападу на українських моряків в районі Керченської протоки: литовським чиновникам вже почали надходити погрози.

Про це повідомила президент Литви Даля Грібаускайте під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенко в Києві.

"Ми прийняли наші національні санкції проти людей, які не зможуть тепер займатися економічною та іншою діяльністю в нашій країні. Саме вони і є відповідальними за атаку в Керченській протоці", - заявила литовський президент.

Також вона повідомила, що литовські чиновники, зокрема, міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс отримував погрози у зв'язку з цим рішенням.

"Ми отримуємо особисті погрози від Росії. Наприклад, мої міністри, міністр закордонних справ отримав. Але ми знаємо, що це очікувана реакція, тому що бути відкритим в цьому світі, напевно, важливіше, ніж якась своєрідна підтримка. Дуже важливо говорити проти свого агресора. Це несе куди ще більшу загрозу вашому агресору", - підкреслила Грібаускайте.

Глава литовського МЗС Лінкявічюс також уточнив, що санкції введені "проти 20 осіб з особового складу, які персонально брали участь в цих військових діях проти службовців Військово-морських сил України, а також їх керівників і командирів".

Санкції, зокрема, передбачають заборону відвідувати Литву. Міністр дав зрозуміти, що серед осіб, які потрапили під санкції, не тільки росіяни.

Як повідомляв "Апостроф", санкції США призвели до втрат для російської економіки десятків мільярдів доларів.