RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Європу засипало найсильнішими за останні десятиліття снігопадами: фото і відео

Частина Європи в останні тижні засинає сильним снігопадом за останні 20 років.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Зокрема, сильні опади спостерігають жителі Австрії, частини Чехії і півдня Німеччини. Снігопади сиплять там вже протягом декількох тижнів.

В Австрії з останніх вихідних в результаті негоди загинули щонайменше вісім чоловік. 10 січня неподалік від Мюнхена в результаті падіння дерева загинув 9-річна дитина.

У регіоні виникли перебої в русі автомобільного і залізничного транспорту, в основному через повалених дерев.

Також у виданні пишуть, що альпійське містечко Альтаусзее в Австрії повністю "похований під снігом". Кореспондент описав прогулянку по місту як "ходіння по тунелю зі сніговими стінами, вдвічі вище людського зросту". Половину населення міста евакуювали, побоюючись сходу лавини.

Рятувальники врятували дев'ятьох туристів, які застрягли в снігу на курорті Целль-ам-Зеє. Дорога до курортів Лех і Обертауерн була закрита через ризик сходження лавин.

Крім цього, одна людина загинула, коли його збила власна машина, припаркована на схилі.

Також лінії електропередачі пошкоджені снігом. 10 січня 4500 будинків залишилися без електрики. Австрія очікує випадання ще півметра снігу до вихідних.

А в Німеччині сотні водіїв провели день в своїх машинах на півдні Німеччини - сніжна буря змусила їх зупинитися в дорозі. Аеропорти Мюнхена і Франкфурта скасовували рейси через снігопад.

В Альпах недалеко від кордону з Австрією в комуні Берхтесгаден вже випало 2 метра снігу. Місцевість оголосили районом катастрофи.

Як повідомляв "Апостроф", в грецькій столиці Афінах випав рідкісний снігопад, в зв'язку з негодою і похолоданням в столичному регіоні закрили школи. А раніше багато областей України засипало снігом, рятувальники допомагали людям вибратися зі снігових заметів. Також і Словаччину замели масштабні снігопади.