RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Подякували за підтримку: в Україну прийшли листи від в'язнів Кремля

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко отримала листа від двох політв'язнів, яких незаконно утримують в РФ, Ігоря Кияшка і Миколи Карпюка.

Про це Геращенко написала на своїй Facebook-сторінці.

"Отримала листа від політв'язнів Кремля Миколи Карпюка та Ігоря Кияшко. Микола незаконно утримується в російській в'язниці за абсолютно абсурдними звинуваченнями вже майже 5 років, Ігоря затримали рік тому, звинуватили в шпигунстві - традиційна для російських судилищ проти українців стаття", - зазначила вона.

За словами Геращенко, Карпюк дякує всім українцям і владі за моральну підтримку сімей політв'язнів, просить передати вітання Порошенку і взагалі "дуже теплі слова написав українцям".

"Ніхто не має права заявляти, що українці не здатні на національну солідарність" - це з листа Миколи Карпюка, де багато важливих роздумів про силу любові і добра. Я не знаю пана Миколи особисто, але з листа мені здалося, що він - глибоко віруюча людина, серце якої відкрито і не було запеклим, незважаючи на обставини, не дивлячись на 5 років в'язниці", - додала віце-спікер.

У свою чергу, Кияшко написав, що напередодні новорічних свят слова підтримки від українців були для нього дуже важливі.

"Політв'язні подають всім нам великий приклад сили волі, мужності і віри. Наше завдання - підтримувати сім'ї і боротися за звільнення всіх. Попутно дякую всім, хто підтримав ідею написати лист нашим полоненим, мені здається, це важлива моральна підтримка", - підсумувала Геращенко.

Як раніше повідомляв "Апостроф", ув'язнений в Росії український журналіст Роман Сущенко написав листа, в якому розповів про умови, де його тримають під вартою.