RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Високопоставлений обвинувачений у справі Майдану помер прямо в будівлі ГПУ

У понеділок, 11 лютого, в будівлі Головного слідчого управління ГПУ в Києві помер екс-прокурор столичної прокуратури Андрій Сайчук, якого звинувачували в злочинах проти активістів Майдану.

Про це повідомив начальник Відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Олексій Донськой, передає "Укрінформ".

"Як розповів мені слідчий, досудове розслідування стосовно Сайчука було завершене і він ходив знайомитися з матеріалами кримінального провадженні. І сьогодні він укотре приходив знайомитися з матеріалами, почитав матеріали, попрощався і пішов. Уже, коли був біля ліфту, раптом відчув себе погано, впав, увесь посинів", - розповів Донський.

За його словами, Андрій Сайчук помер ще до приїзду "швидкої допомоги".

Раніше на своїй сторінці у Facebook журналіст Володимир Бойко повідомив, що колишній прокурор прокуратури міста Києва Андрій Сайчук помер у кабінеті слідчого при ознайомленні з матеріалами справи.

Сайчуку інкримінувалося незаконне притягнення до кримінальної відповідальності учасника акцій протесту під час Євромайдану Миколи Пасічника.

Відзначається, що 72-річного Миколу Пасічника, жителя міста Ладижин Вінницької області, затримали 22 січня 2014 року на вулиці Грушевського у Києві. Його звинуватили в організації масових правопорушень. 25 січня Пасічнику обрали запобіжний захід у вигляді 2 місяців арешту, який 27 січня замінили на домашній арешт. Його син Денис Пасічник повідомив тоді журналістам, що після затримання "Беркутом" батько потрапив до лікарні зі струсом мозку і розірваною губою.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі показали відео початку протистояння на вулиці Грушевського в центрі Києва під час Революції гідності в січні 2014 року.