RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​З'явилися нові подробиці про водія, який влаштував смертельну ДТП під Києвом

Чоловік, який в Борисполі спровокував смертельну ДТП, тікаючи від поліції, виявився громадянином Грузії.

Про це повідомляє "Інформатор".

Незадовго до аварії в поліцію надійшло повідомлення від небайдужих городян про те, що на одній із вулиць Борисполя підозрілий чоловік у балаклаві сів у машину з іноземними номерами.

Екіпаж патрульних через кілька хвилин почав переслідувати автомобіль Volkswagen, який потрапив під орієнтування. На законну вимогу, водій автомобіля не зупинився і, порушуючи правила дорожнього руху, намагався втекти від правоохоронців.

Тікаючи від поліцейських, чоловік кавказької зовнішності, який виявився за кермом, виїхав на зустрічну смугу, щоб обігнати авто, які їхали попереду. Це спричинило трагічні наслідки - на великій швидкості він зіткнувся з автомобілем Opel Vectra. В результаті ДТП водій Opel від отриманих травм загинув одразу, а пасажир отримав травму грудної клітки.

Раніше повідомлялося, що загинув пасажир Vectra, але пізніше слідчі встановили, що помер саме водій. Пасажир отримав травми, але вижив.

Водієм автомобіля Volkswagen виявився 26-річний громадянин іншої держави, який прибув в Україну 2 місяці тому і тимчасово проживав в Житомирській області. Під час огляду автомобіля винуватця, в ній знайшли державний номер Республіки Грузія, дві гранати РГД-5 та запали до ручних гранат. Пізніше встановили, що до зберігання боєприпасів причетний пасажир автомобіля, 43-річний житель села Дударків.

Водія-порушника затримали, а автомобіль Volkswagen вилучили і помістили на майданчик тимчасового утримання. Про затримання іноземця повідомили в посольство Грузії і консульський відділ МЗС України.

За фактом цієї події правоохоронці відкрили кримінальну справу за частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть) і за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Слідство триває. Працівники поліції перевіряють зловмисників на причетність до скоєння злочинів на території області.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали фото водія, який влаштував смертельну ДТП в Борисполі тікаючи від поліції.