RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бандеро, вставай! У Києві влаштували протест проти Авакова

У Києві активісти і прихильники націоналістичної організації "С14", а також активісти організацій "Правий сектор", "Традиції та порядок", ряду інших націоналістичних і правозахисних організацій, провели акцію під будівлею Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що кількість учасників акції за притягнення до відповідальності правоохоронців, які порушують свободу мирних зібрань, становить 300 осіб.

На підходах до МВС протестуючі підпалили фаєри, а, прийшовши на місце, направили на фасад будівлі МВС з проектора напис "Бандера, вставай". Один з учасників мітингу запустив сигнальну ракету.

Біля будівлі міністерства правоохоронці вибудували кілька кордонів, через які поступово пропустили учасників акції безпосередньо до центрального входу.

Як повідомляє УНІАН, один із координаторів С14 Євген Карась заявив, що у активістів до міністра є три вимоги. Перше, за його словами, полягає в тому, що заборонити спецназівцям носити балаклави і зобов'язати їх, як це передбачено законом про Національну поліції, носити ідентифікаційні номери на шоломах і на жетонах.

Друга вимога активістів - переатестація спецпідрозділу КОРД, в якому, за його словами, залишилося 30% колишніх "беркутівців", які культивують радянські традиції ненависті до українських героїв. Третя вимога до Авакова пов'язана з деполітизуванням поліції. Йдеться про те, щоб заборонити міністрові впливати будь-яким способом на призначення керівників Нацполіціі.

Зазначається, що на мітингу також присутні, зокрема, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, народний депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, народний депутат від фракції "Батьківщина" Ігор Луценко, народний депутат фракції Радикальної партії Оксана Корчинська.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі було опубліковано відео побиття в Подільському управлінні поліції в Києві активістів, які були перед цим затримані поліцією на мітингу кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Також в мережі оголосили "полювання" на поліцейських, які побили активістів в Києві.