RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Прилетіли з Донбасу: нові подробиці вбивства журналістів з Росії в ЦАР

Люди, які вбили в Центральноафриканській республіці (ЦАР) російських документалістів Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченко, могли спеціально прилетіти з Донбасу і повернутися назад після злочину.

Про це в інтерв'ю RTVI заявив видавець "Медіазони" Петро Верзілов, який веде розслідування загибелі росіян.

"Люди, які вчинили операцію, прилетіли з Донбасу і полетіли назад", - сказав Верзілов. Він не уточнив, хто саме міг вбити російських журналістів, але висловив думку, що "з цією історією пов'язані структури Пригожина (російського олігарха, можливого власника ПВК "Вагнера", - прим. ред.)".

"Розслідування триватиме, поки ми не знайдемо, хто це зробив", - запевнив він.

За попередніми даними, бійці ПВК "Вагнер", які знаходяться в ЦАР, не причетні до вбивства, сказав Верзілов. Збройні угруповання, що діють в ЦАР, за його даними, також не мають відношення до цього злочину.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", у вересні 2018 року учасник Pussy Riot, видавець "Медіазони" Петро Верзілов потрапив до лікарні у важкому стані. Німецькі лікарі і родичі Верзілова висловили думку, що він міг бути отруєний. Верзілов пов'язав отруєння з розслідуванням загибелі російських журналістів в ЦАР.