RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У Раді прийняли несподіване рішення по медичній марихуані в Україні

Комітет Верховної Ради України з прав людини підтримав електронну петицію про законодавче врегулювання використання медичного канабісу.

Про це повідомляє "Громадське".

Як зазначається, петиція набрала на сайті парламенту більш 25000 голосів. Петицію підтримали всі присутні члени комітету.

На засіданні вирішили створити робочу групу, в яку залучать представників інших профільних комітетів. Вона буде напрацьовувати проект закону про врегулювання медичного застосування канабісу.

Також на комітеті вирішили звернутися до Кабміну з проханням вилучити канабіс з переліку "наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів".

На засідання комітету також прийшли члени громадських організацій. Зокрема, голова об'єднання "Афіна. Жінки проти раку" Ніна Резніченко зазначила, що канабіс може полегшити біль для онкохворих пацієнтів.

"У нашій спільноті за останні 2 роки померли більш ніж 55 жінок. З них щонайменш 8 жінок вживали нелегально препарати з медичного канабісу і вживали таким чином. Їх штовхнули в руки незаконного бізнесу", - зазначила Ніна.

Народний депутат Георгій Логвинський вказав, що комітет "готовий захищати непопулярні речі".

"Головна мета, чому ми, члени комітету, готові підтримати цю петицію, захищати непопулярні речі, це тому, що це порушення права люди нормально жити, це права дитини", - підкреслив він.

Нагадаємо, докладніше про перспективи використання медичної марихуани в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Медичні наркотики: парламент проти, але є варіанти.