RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Італії біженець підпалив автобус зі школярами: фото

У середу, 20 березня, в Італії виходець із Сенегалу, водій автобуса, який перевозив школярів в околицях Мілана, підпалив свою машину.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Як зазначається, водій відхилився від маршруту і поїхав до аеропорту Лінате, не зупинившись на поліцейському посту. Коли карабінерам вдалося затримати автобус, чоловік вискочив з каністрою, хлюпнув на транспортний засіб бензином і підпалив. Він кричав, що хоче "припинити смерті в Середземномор'ї".

В ході інциденту ніхто не постраждав. 14 школярів відправили в госпіталь на профілактичний огляд.

Відзначимо, раніше в Італії заарештували судно, що врятувало біля берегів Лівії 49 мігрантів після того, як гумовий човен, на якому вони пливли в напрямку Європи, затонуло. До цього кораблю не давали дозвіл на причал в портах країни.

Щороку в Середземному морі гинуть тисячі мігрантів, які намагаються потрапити до Європи на ненадійних плавзасобах. Так, за даними ООН, тільки за перші сім місяців 2018 року при спробі потрапити в Європу в Середземному морі потонули понад 1,5 тисячі біженців.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в понеділок, 18 березня, в Голландії уродженець Туреччини відкрив стрілянину в трамваї, в результаті якої загинуло троє осіб.