RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вчені попередили про наближення температурної катастрофи

Найближчим часом нашу планету чекає глобальне потепління, про що заявили фахівці NASA, які підтвердили точність нещодавно отриманих даних.

Як повідомили автори дослідження, вчені з 2003-го по 2017 рік стежили за температурою повітряного шару біля поверхні моря, суші і крижаного покриву за допомогою супутника Aqua. Після цього показники порівняли з результатами аналізу приповерхневих температурних аномалій, який проводився Інститутом космічних досліджень імені Годдарда.

У підсумку стало відомо, що показники відповідають один одному. За 15 років температура поверхні нашої планети підвищилася, а найтеплішими за всю історію спостережень в стали 2016, 2017 і 2015 роки (в порядку зростання).

Вчені попередили, що якщо не будуть вжиті заходи для зниження викидів парникових газів, то до кінця століття температура морської води у верхньому шарі товщиною у дві тисячі метрів підвищиться на 0,78 градуси Цельсія. Такий показник підніме рівень моря на 30 сантиметрів. Крім того, зростання температури спричинить сильні шторми, урагани і екстремальні опади.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі порівняли "космічний" ролик Кремля з відео від NASA.