RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Вчитель побив шестикласника в школі під Херсоном: подробиці скандалу

У Новокаховському районі Херсонської області вчитель фізкультури побив дитину - учня шостого класу, місцева влада вже вживає заходів щодо події.

Про це розповів голова Головного територіального управління юстиції в Херсонській області Костянтин Хутковській в Facebook.

Він зазначив, що відомості про побиття надійшли від матері школяра на "гарячу лінію" з протидії буллінгу. Вона зазначила, що таким чином вчитель намагався зупинити "бійку" між учнями, покаравши "винуватця". За її словами, співробітник школи навіть намагався вмочити її дитини головою в унітаз в присутності інших дітей.

"12 квітня мій син після уроків знаходився в школі. У той же час, поряд з ним почали штовхатися кілька інших учнів. Мій син відкривав пляшку з водою, його штовхнули, і він пролив воду на одного з хлопців. У цей час до мого сина підійшов учитель фізкультури і голосно запитав навіщо він облив хлопця водою. Не дочекавшись пояснень, учитель вдарив мого сина по потилиці і зі словами "А тепер і тебе намочимо" потягнув мою дитину в туалет. Слідом за ними побігли хлопці. У вбиральні учитель фізкультури намагався вмочити мого сина в унітаз, дитина спиралася. Після декількох спроб вчитель вдарив дитину кулаком в живіт", - розповіла жінка.

Вона зазначила, що керівництво школи відмовилося розбиратися в епізоді і у відповідь звинуватило її дитину в поганій поведінці і низьких оцінках. Після цього жінка звернулася в поліцію.

"Дізнавшись про те, що трапилося, я зателефонувала класній керівниці. Вона порадила мені не гарячкувати і дочекатися понеділка. У понеділок, 15 квітня, я зустрілася з директором школи. Вона мені сказала, що моя дитина погано відповідає на заняттях і дружить з хлопцями, у яких погана поведінка. Я написала заяву в Новокаховський відділок поліції. А вчитель фізкультури продовжує проводити заняття, в тому числі і в класі мого сина".

Чиновник управління юстиції зазначив, що поліцейські в даний момент розслідують напад на дитину. Також були направлені запити до органів освіти щодо того, що сталося.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вперше в Україні учень був оштрафований за буллінг вчителя. За рішенням суду, батьки юнака, який довів вчительку з фізики до "швидкої", зобов'язані заплатити штраф в розмірі 850 грн.